12. heinäkuuta 2014

Rumien pehmusteiden uusi elämä


Meillä on parvekkeella puinen säilytyspenkki, jossa säilytetään niin rumat kylmälaukut kuin tyhjät kukkapurkitkin. Penkillä ei kuitenkaan tule juuri istuttua, koska puinen penkki on niin kova. Kauppojen pehmusteet sen sijaan ei oikein ollut vaihtoehto, koska penkki on niin leveä, että ne olisivat auttamatta näyttäneet ihan minikokoisilta penkin syvyyden vuoksi.

Kun hankittiin alkukesällä uudet pehmusteet parvekekalusteiden tuoleihin, huomasinkin vanhojen pehmusteiden potentiaalin uudessa käyttötarkoituksessa.


Kun pehmusteille näytti vähän saksia ja ompelukonetta, sai puupenkki vanhoista pehmusteista ihan uuden elämän.

Alkutilanne oli siis tämä:Pehmusteet oli vielä hyvät, mutta kangas oli auringossa pahoin haalistunut ja kellertynyt, eikä kuosikaan enää miellyttänyt silmää. Mittailtuani pehmustetta huomasin, että selkänojista saisi juuri sopivat pehmusteet penkin päälle. Siispä saksilla pehmuste halki taitoksen ompeleen vierestä, verhoilu uudella kankaalla päälle (jätin siis vanhan kankaan alle, koska ostamani uusi kangas on niin paksua ettei kukkakuosi näy läpi yhtään, tulipahan vain jämäkämpi), ja valmista oli! Aikaa kahden tällaisen tekemiseen meni ehkä puolisen tuntia.

Kangas on paksua puuvillaa, jonka löysin Oulun Löytöpalasta.Samalla hurautin Ikean paksusta mustavalkoisesta puuvillasta uudet päälliset pikkutyynyihin, joiden päälliset oli myös jo aikansa eläneet. Vanhat beigeraidalliset sai uutta ryhtiä mustavalkoisesta, ja tällä kertaa olin myös vähän fiksumpi, ja tein tyynynpäälliset tavallisten tyynyliinojen tyyliin, jotta päälliset on helppo nakata välillä pesuun.


Huomenna jatkan ompelemalla päälliset isoihin lattiatyynyihin. :) Ihanaa kun pikkujutuilla saa niin uutta ilmettä aikaan!


6 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! On aina niin ihana, kun saa tehtyä vanhasta uutta. Pitäspä itekin poiketa tuolla Löytöpalassa. Useimmiten sitä tulee ajettua vaan Eurokankaaseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin ja lopputuloksesta on tuplasti parempi mieli jos on saanut tuunattua jostain vanhasta uutta! :) Mä oon löytänyt tuolta Löytöpalasta useinkin ihania kankaita, kannattaa siis poiketa.

      Poista