28. marraskuuta 2014

Ei tullut verhoja mutta tuli viltti


Mulla on ollut ihana puuvillainen siksak- kuosinen kangas tyhjänpanttina yli puolitoista vuotta, koska siitä piti tulla olohuoneen verhot, mutta sitten muutettiinkin eikä valmiiksi leikattu verhonmitta enää mitenkään riittänytkään. Kangas on maannut kaapissa, ja aina silmiin osuessaan vähän ärsyttänyt, koska edelleen tykkäisin tuosta kuosista verhoina ihan tosi paljon.

Täytyi siis keksiä kankaalle uutta käyttöä. Osa päätyi siis nyt viltiksi. Ostin mustan valmiin fleeceviltin alesta muutamalla eurolla, ja tein siitä yhdessä puuvillakankaan kanssa sisustukseen sopivan viltin.Viltti on ommeltu niin, että ompelin kankaat ensin yhteen nurjalta saumurilla, käänsin oikein päin, ompelin kääntöaukon umpeen ja tein päällitikkaukset. Tikkasin viltin koko matkaltaan ympäri n. sentin päästä reunasta, ja lisäksi tikkasin jokaisen raidan reunat. Oikealle puolelle tikkaukset eivät näy juurikaan, mutta nurjalle syntyi myös hauska siksak-kuvio. Ja vitsit että oli ihana ommella, päästellä vaan suoraa tikkiä täydellä vauhdilla sydämensä kyllyydestä pari tuntia. :D Ompeluterapiaa.
Tulipahan käyttöä jo ainakin osalle tuosta kankaasta, ja siksak pääsi osaksi sisustusta. ;) Kangasta on vielä niin reilusti jäljellä, että ehkä ompelen siitä myös parit tyynyt olohuoneeseen.


2 kommenttia:

  1. Mainio idea! Tosi kaunis tuo kangas :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maikki! :) Joo mua harmittaa edelleen etten saanut tuosta verhoja kun kangas on niin ihana, mutta jäi vaan liian monta kymmentä senttiä vajaaksi...

      Poista