29. kesäkuuta 2015

Viikinkien tyyliin


Käytiin miehen kanssa lauantaina treffeillä; syömässä Viikinkiravintola Haraldissa, sekä jälkkärijätskeillä Tähtijätskissä. Miehellä oli jemmassa multa lahjaksi saamansa lahjakortti Haraldiin, joten nyt käytiin vihdoin tuhlaamassa se ja täyttämässä vatsamme. Huh, että olikin hyvää! Me molemmat syötiin häränpihviä, mutta vähän erilaisissa annoksissa, ja tykättiin kyllä tosi paljon. Mun annoksessani oli Härän ulkofileepihvi kuorrutettuna savuomena-pekonimoussella, tulista adjikakastiketta, viikinkien kilpiperunaa, hunajaisia juureksia sekä mustikka-sipulihilloketta. Kuulostaa aika herkulliselta, vai mitä? Vieläkin herahtaa vesi kielelle, sillä kaikki oli todella maukasta. Ja myös erittäin kohtuuhintaista, sillä oma annokseni jäi alle 25 euron.

Haraldin miljöö on kivan erilainen; hämyinen ja tunnelmallinen paikka, jossa koko konsepti on mietitty loppuun asti samalla keskiaikaisella viikinkiteemalla - tarjoilijoiden asuista savisiin astioihin ja sisustukseen. Hyvä treffipaikka! Lauantaina alkuillasta ravintola oli täynnä, ja mukana oli parikin polttariseuruettakin - tää onkin varmasti kivan erilainen ruokapaikka polttareihinkin. :) Pitäkää mielessä, jos ootte sellaisia jollekin järkkäämässä.

Pääruokien jälkeen me oltiin niin täynnä, ettei jaksettu enää tilata jälkkäreitä, vaikka jälkiruokalistalla olis ollutkin vaikka mitä ihanaa. Jäätiin kuitenkin pyörimään Ouluun ja käveleskelemään ympäri keskustaa, ja niinhän siinä kävi että hetken ruokaa sulateltuamme päädyttiin käymään vielä jälkkärijätskeillä Tähtijätskissä. :D Niin mahtavaa, että sieltä saa myös minipalloja - voi herkutella vaikka mahaan ei mahtuisikaan isoa jäätelöpalloa. Tähtijätskin jäätelöt on kyllä taivaallisia! Ja hyvin sinne on porukka ilmeisesti löytänytkin, sillä lauantaina juuri ennen sulkemisaikaa asiakkaita oli jonoksi asti.

Ootteko te käyneet Haraldissa? Entä Tähtijätskissä?

4 kommenttia:

 1. Harald on kyllä ihana paikka! Lahdessa ja Helsingissä on siellä tullut käytyä. Lahdesta pidin enemmän, vaikka ei Helsingissäkään mitään vikaa ollut. Tuolla käy kyllä mielellään toisetkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollut käynyt Haraldissa aiemmin, en täällä Oulussa enkä muuallakaan, mutta taatusti menen toistekin. :) Jäi hyvä fiilis!

   Poista
 2. Haraldissa oon pariin otteeseen käynyt ja ruoka on kyllä joka kerta ollut tosi herkullista. Tosi hyvältä näyttää tuo sinunkin annoksesi! Palvelukin on aina ollut ihan nappiin, esimerkiksi mun pähkinäallergia otettiin todella tunnollisesti huomioon. Tähtijätskiin en ole vielä kerennyt, mutta sitä on kehuttu niin paljon että sinne on pakko päästä kesän aikana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo palvelu oli kyllä myös todella hyvää ja ystävällistä! Ja mullekin löytyi hyvin vaihtoehtoja laktoosittomista annoksista, ja tarjoilija myös kertoi että lähes kaikki annokset voidaan räätälöitä esimerkiksi laktoosittomiksi, mikä on kyllä tosi hyvää palvelua. :)

   Joo Tähtijätskiä ei kannata kyllä jättää väliin! Seuraavan kerran kun jäätelöä tekee mieli niin suuntaa sinne :)

   Poista