13. elokuuta 2015

Käsityömuistoja #9


Palataanpa taas pitkästä aikaa käsityömuistojen pariin. Tämänkertainen käsityömuisto on ala-asteen neljännellä luokalla tekemäni tyyny. Itsekerätyillä kasveilla värjättyjä villalankoja, timanttipistoja, ja taustapuolen helmenä batiikkivärjätty beige kangas.Luonnonvalkoinen lanka on värjäämätöntä, ja sitä pitikin olla jokaisen työssä suurin osa, sillä värjätyt langat eivät olisi muuten riittäneet kaikille. Tyynynsä kuvion jokainen suunnitteli itse, minä päädyin kulmillaan seisoviin neliöihin. En tiedä onko aika kullannut muistot, vai onko mahdollista että nämä lankojen värit olisi vuosien säilytyksessä haalistuneet? Ainakin muistelin, että värit olisivat olleet aiemmin vähän kirkkaampia. Mun tyynyssäni on ainakin sipulilla, nokkosilla ja kanervalla värjättyä lankaa.

Projekti alkoi jo lukuvuotta edeltävän kesänä sillä, että keräsin ja kuivatin kasveja kesälomalla. Syksyllä sitten lankoja värjättiin koulun pihassa (ylempien luokkien oppilaat taisivat hoitaa värjäysprosessin, me päästiin vain katselemaan), ja sen jälkeen päästiin kirjailuhommiin. Muistan, että tykkäsin tämän tyynyn tekemisestä tosi paljon; osittain varmaan siksi että se on ihan alusta loppuun itse tehty monine vaiheineen, ja osittain siksi että saatiin toteutukseen niin vapaat kädet. :) Taustapuolesta ei tullut otettua kuvaa, mutta siellä on tosiaan käsityötunnilla solmutekniikalla batiikkivärjätty beige kangas.
Muistan myös, että tykkäsin näistä timanttipistoista tosi paljon, ja oma tyynyni valmistuikin aika nopeasti kuin tein sitä innostuksissani kotonakin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti