22. elokuuta 2015

Kesälomareissu


Käytiin kesälomareissullamme heinäkuun viimeisellä viikolla kiertelemässä Suomea asuntoautolla. Ei kovin trendikäs tai nuorekas lomailutapa, mutta niin kätevä ja mukava! Kun hotellihuone ja ruokapaikka kulkee koko ajan mukana, on täysin vapaa aikatauluista ja voi valita päivän suunnan aina aamulla. Helppoa ja aika edullistakin! Jos alkaa väsyttää tai kahvihammasta kolottaa, on helppo ajaa ensimmäisenä vastaan tulevalle levähdyspaikalle ja keittää kahvit tai ottaa pienet torkut, ja jatkaa taas matkaa. :)

Me tehtiin kunnon kyläilykierros, nautittiin luonnosta ja maisemista ja käytiin shoppailemassa, tehtiin siis vähän kaikkea noiden muutaman päivän aikana. Tältä meidän reissu näytti:

Helvetinjärven kansallispuistossa Ruovedellä oli tosi kaunista, jylhää ja upeaa. Sade pääsi yllättämään meidät kyllä niin, että kastuttiin läpimäriksi, mutta onneksi oli muuten lämmin kesäpäivä niin eipä pahemmin haitannut. ;) Käytiin myös Torisevan rotkojärvillä, jotka oli tuolla samoilla huudeilla, kyllä Suomi on vaan täynnä upeita paikkoja.Vastapainoksi luonnon hiljaisuudelle ja upeille maisemille vietettiin lähes pari päivää ihmisvilinässä ja melussa Tuurissa; Keskisellä ja tivolissa. Vinkiksi muille Keskisellä käyville, että kaupassa sisällä ei sitten toimi puhelimet! Oli kiva huomata se siinä vaiheessa, kun oltiin miehen kanssa eri puolilla kauppaa kumpikin omilla ostoksillamme ja yritettiin soittaa treffataksemme - joo ei toiminut, eikä menneet perille tekstarit tai whatsapp-viestitkään... paitsi tekstarit sen verran pitkällä viiveellä, että ehdittiin jo kävellä aina ristiin. Raivostutti ja nauratti, mutta noin isossa kaupassa ei ollut toivoakaan löytää toista etsimällä, joten kannattaa sopia joku treffipaikka ja aika jos tuolla kaupassa lähtee eri teille. :D
Minigolfiakin päästiin pelaamaan Seinäjoen leirintäalueella, ja lisäksi vietettiin hauskaa lautapeli-iltaa sekä kyläpaikassa että kahdestaan asuntoautossa, kyläiltiin kahdessa kodissa ja yhdessä asuntovaunussa, ja käytiin syömässä kunnolla ravintolassa koko mun perheeni kanssa. Oltiin reissussa neljä yötä, mutta ehdittiin tehdä aika paljon monenlaista. :)

Ootteko te matkailleet asuntoautolla, vai onko se teidän mielestä ihan keski-ikäistä? :D

4 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää reissu! :) Me tehtiin vähän samanlainen rundi pari vuotta sitten, ja tykkäsinkin kovasti matkailuautolla reissaamisesta, vaikka aluksi vähän epäluuloinen olinkin. Monta paikkaa ehti nähdä ja matkaa pystyi jatkamaan aina kun sille tuntui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Mekin on reissattu asuntoautolla jo monta kertaa, saadaan lainata miehen vanhempien asunto-autoa joten se on kyllä näppärä tapa reissata. :)

   Poista
 2. Mun ei varmaan näin yhdeksän kesää Suomea kiertäneenä tarvi perustella miks tykkään karavaanielämästä. :D Tulee ihan jo työn puolesta ja sit plussaa on ku oikeasti pitää vaunuelämästä; maisemat vaihtuu eikä seinänaapureita ole metelöimässä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eiköhän tuo oo tullut jo selväksi että tykkäät. :D Eihän tuollaista reissutyötä jaksaisikaan jos ei tykkäisi karavaanielämästä, se kun on teillä osa pakettia. :) Ja onhan siinä paljon hyviä puolia!

   Poista