16. maaliskuuta 2016

Junasukat


Vihdoin mäkin neuloin NE junasukat, legendaariset ja paljon kehutut vauvan sukat joilla on koskettava tarina. "Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana. " Junasukkien tarina täältä: Taito / Etelä-PohjanmaaJunasukat
Lanka: Drops Baby Merino
Puíkot: nro 3,0
Langan menekki: 35 g

Junasukat on paitsi hauskan näköiset, myös pysyvät kuulemma erittäin hyvin pienen vauvan jaloissa. Malli oli myös mukava neulottava, joten näitä varmasti syntyy lisääkin. :)


6 kommenttia:

 1. Suloiset on sukat! Ja tarina vasta koskettava onkin, kiva että tällaista titoa on säilynyt jälkipolville. Mallikin on varsin vekkulin näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo, onhan näissä ihan erilainen fiilis kun taustalla on kaunis tarina. :)

   Poista
 2. Niin kiva malli! Olen neulonut varmaan lähes 30 kpl, kun vuosia sitten päätin että jokainen vauva jonka tunnen saa syntymälahjaksi oman parin. Ja kaikki äidit ovat kiitelleet, kun tosiaan pysyy hyvin jalassa. Blogissa eilen tein on myös ohje isompiin. Käytän yleensä Novita pikkusiskoa tai 4säikeistä sukkalankaa, esim Regiaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootpa ollut ahkera kutomaan junasukkia! :) Varmasti olleet mieluisia lahjoja.

   Tää on kyllä kiva malli, tuun varmasti tekemään näitä lisää. Ja lankaa kuluu niin vähän että näihinhän saa kulutettua kerien loppuja hyvin. :)

   Poista
 3. Mun mummu on kutonut kaikille meidän kolmelle pojalle junasukat. Oon saanut myös samalla tyylillä kudotut tumput pienimmälle pojallemme. Ovat ihan parhaat vauvan sukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana mummu. :) Mäkin tein tumput myös samalla tyylillä, ne löytyy muutama postaus alempaa. Joo uskon että nää pysyy hyvin jalassa!

   Poista