24. maaliskuuta 2016

Moweo Curro 3 Yhdistelmävaunut


Yhteistyössä Jollyroom

Kerroinkin aiemmin, että ostimme tulokastamme odottamaan Emmaljungan Duo Edge Combi- yhdistelmävaunut käytettyinä. Selvitettiin vaunuasioita ja tehtiin vertailua tosi paljon ennen niiden hankintaa, ja haluttiin nuo Emmaljungat nimenomaan siksi että ne on isot ja tukevat ja niissä on hyvät renkaat. Kovin käteväthän ne eivät puolestaan ole autoon mukaan otettaviksi puhumattakaan siitä, että niiden kanssa lähtisi kauppakeskuksiin ostoksille, joten mieleen jäi kytemään ajatus siitä että tarvitaan ehkä jossain vaiheessa myös jonkinlaiset matkarattaat. Kuin ajatukset olisi luettu, tarjottiin sopivasti Jollyroomilta meille testattavaksi Moweon Curro 3 yhdistelmävaunuja. Kolmepyöräiset, kääntyvällä eturenkaalla varustetut vaunut jotka menevät näppärästi kasaan ja mahtuvat yllättävän pieneen tilaan - nehän on siis juuri sitä mitä kaivattiinkin. :) Mielenkiinnolla otan siis nämä vaunut testiin, ja uskon että nämä kahdet vaunut tuleekin olemaan aika loistava combo meidän vauva-arjessa.
Moweo oli minulle ennestään tuntematon merkkinä (niinkuin itseasiassa aika monet muutkin vauvantarvikemerkit kyllä ovat, näin esikoistaan odottavana), mutta ensituntuma vaunuista on todella laadukas. Meillä on rungossa paikallaan nyt koppaosa, istuinosa tulee käyttöön sitten myöhemmin. Vaunut tuntuvat samaan aikaan sekä mukavan kevyiltä, että kuitenkin tukevilta.
Vaunuja ei tokikaan ole päästy vielä käytännössä testaamaan matkustajan kera kun tuleva matkustaja majailee vielä mahassa, mutta niillä on lykäilty asuntoa ympäri, ja ne tuntuvat kyllä kääntyvän todella näppärästi pienessäkin tilassa. Nämä vaunut tulee taatusti olemaan meillä käytössä nimenomaan kaupunkirattaina, jotka otan mukaan jos matkustan bussilla keskustaan tai vaihtoehtoisesti lähden autolla ostoksille jolloin rattaat täytyy saada kätevästi kasaan auton takakonttiin. Nämä on myös varmasti ne vaunut, jotka pakataan mukaan parinsadan kilometrin päähän mummolareissuille, jotta autoon mahtuu mukaan vielä muutakin. Kuvissa vaunut on pelkästään vaunukopan kanssa, sillä se on meille ensin ajankohtainen, mutta kyseessä ovat siis yhdistelmävaunut joihin kuuluu sekä vaunukoppa että istuinosa.

Rattaiden plussia ensituntumalta:

+ Isot jousitetut ilmapyörät, ja kääntyvä eturengas (jonka saa myös lukittua tarvittaessa). Kääntyvä etupyörä on aika ehdoton kaupunkirattaissa, jotta vaunuilla mahtuu kulkemaan kauppojen käytävillä.
+ Vaunukopassa on hyvä ilmanvaihto, sillä molemmilla sivuilla on ilmanvaihtoreiät
+ Vaunukopassa on kiinni kätevä aurinkosuoja. Oonkin ihmetellyt että miten tällaista ei ole tullut vastaan muiden merkkien vaunuissa, koska tämähän vaikuttaa tosi näppärältä.
+ Työntöaisa on säädettävä korkeussuunnassa, mikä tekee työntämisestä mukavampaa eri pituisilla työntäjillä. Mies varmasti arvostaa kun ei tarvitse selkä kyyryssä vaunuja lykätä. :)
+ Tavarakori on tosi tilava, ja erityismaininta siitä että osa tavarakorista on vetoketjullista osiota. Ihan huippu juttu, että tärkeimmät tavarat saa turvaan ja suojaan.
+ Jalkajarru on tosi kätevän oloinen
+ Vaunukopan kuomussa on ikkuna/tuuletusaukko takana
+ Mukinpidike on mukava extra, saa aamukahvit tai vesipullon vaunulenkille kätevästi mukaan!
+ Vaunut on tosi helppo ja nopea taittaa kokoon, ja kokoontaitettuna ne ovat suhteellisen kompaktit. Tämä on tärkeää kun vaunuja kuljetetaan mukana myös autossa.
+ Vaunujen mukana tulee kirkasta muovia oleva sadesuoja
+ Vaunut saisi myös travelsystemiksi, sillä mukana tulevat adapterit sitä varten. Meidän kaukalomme (Brio) ei tähän yhdistelmään harmi kyllä sovi, mutta mikäli kaukalo on Maxi-Cosin, Besafen tai Cybexin niin niiden kanssa adapterit ovat yhteensopivat.
+ Vaunukopan käytyä pieneksi vaihdetaan vain istuinosa kopan tilalle, ja taas pääsee kulkemaan. Näillä pärjää siis lapsen ensimmäiset vuodet.
+ Tekstiilit ovat irrotettavia ja konepestäviä

Miinuspuolia mulla ei ainakaan näin äkkiseltään ennen käyttökokemuksia tule mieleen, paitsi tylsähkö ulkonäkö kokomustan värin ansiosta. Vaunuja on saatavilla myös pinkillä sekä vaaleanharmaalla istuinosalla, mutta koppaosa on kaikissa kokonaan musta. Onhan se varma ja tyylikäs väri, mutta nää olis makeet vaikka musta-harmaina, niin että harmaata olisi vähän edes piristämässä. :) Niinjoo, ja toinen miinuspuoli on se, että mukana tuli pelkästään ruotsinkielinen manuaali - pärjättiin kyllä hyvin ilmankin koska ei meillä käyttöohjeita ennen kokoamista lueta muutenkaan. ;) Ja nää oli kyllä helppo kasata ilman ohjeitakin, ja kinkkisemmät kohdat selkisi nopeasti ohjeen kuvista vaikka ruotsi onkin päässyt vähän ruostumaan. :)
En malta odottaa että päästään testaamaan näitä ihan käytännössä pienen matkustajan kanssa. :) Kertoilen kokemuksiani sitten täälläkin, että vastaako käytäntö kuvitelmiani. :) Aika mukavaan aikaan kyllä meidän vauva syntyy, kun lenkkeilykelit alkaa olla kohdallaan siinä vaiheessa kun vauvan kanssa päästään ulkoilemaan. Aion ottaa aurinkoisista kevätkeleistä kyllä kaiken irti. :)

Onko teillä kokemusta Moweon vaunuista? Tai mitkä asiat ylipäätään vaunujen valinnassa teille on tärkeitä?

8 kommenttia:

 1. Ei ole kokemusta Moweoista, mutta heti ajattelin että toi aurinkolippa on varmasti superkätevä! Se näyttää taipuvan tosi alas ja suojaavan myös sivuilta, miksen oo ennen nähnyt tällasia?? Meillä oli nyt Emmaljunga City Crossit, joissa oli kuomussa integroituna sellainen aurinkosuojakangas, joka vedettiin sieltä esiin ja kiinnitettiin työntöaisaan. Se suojas kyllä suoraan ylhäältä, muttei yhtään sivulta, ja eihän sitä nyt vaikka kaupungilla kävellessä kokoajan samaan suuntaan kuljeta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo aurinkolippa vaikuttaa tosi kätevältä, tulee tosiaan tosi alas (mutta voi pitää vaikka puolimatkassakin) ja suojaa sivuilta myös. :) Liikkeissä vaunuja katsellessa nähtiin kans uusissa Emmaljungan vaunuissa noita työntöaisaan kiinni vedettäviä aurinkosuojakankaita, mutta noissa meidän käytettyinä ostetuissa ei sellaista ole kun ovat useamman vuoden vanhat. Niiden kanssa täytyy käyttää sit tarvittaessa vaunuverhoa. :)
   Mutta nää Moweot on ekat joissa itse oon nähnyt tällaista aurinkosuojaa, musta tää vaikuttaa kätevämmältä mitä se uusien Emmaljungien systeemi. :) Saapa nähdä sitten käytössä, mutta ainakin mulla on sellainen mutu-tuntuma!

   Poista
 2. Noi näyttää niin kätsän kevyiltä. Itse tyydyin halpis vaunuihin ja voi että montako kertaa niitten kanssa on hermot mennyt kaupunki reissulla. Ne on niin painavat jä ei ne käänny pienessä tilassa. Nyt tekisin vaunujen ostojen suhteen toisin. Ja kun lapsi kasvaa niin niillä halpis sateenvarjo rattailla ei tee mitäään. Sain sellaiset siskoltani ja aina pyörät jarraaa ,nitiseee .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää tuntuu kyllä tosi ketteriltä ja kevyiltä. :) Vielähän mulla ei oo näiden lykäilystä käytännön kokemusta kaupungilta tai metsäpoluilta, mutta ensifiilis oli että onpas yllättävän kevyet työntää, ja renkaat vaikuttaa tosi hyviltä. Renkaiden merkitys onkin iso, että miten hyvät on työntää. :) Kuulinkin tosi monilta etukäteen että vaunuihin kannattaa satsata, koska huonojen vaunujen kanssa menee vain hermo. Ja kun tiedän että tuun itse lapsen kanssa kulkemaan paljon niin lenkeillä kuin kaupungillakin, niin mulle hyvät vaunut on tärkeät. Että tulee sitten lähdettyäkin ja että se lähteminen olis nautinto. :) Halvoista sateenvarjorattaista oon myös kuullut paljon negatiivista, halvinta mallia ei kannata ostaa jos omat hermot ei oo ihan rautaa... :D Että vaunut on varmaan se yksi tärkeimpiä juttuja mihin kannattaa panostaa, jos on yhtään sen tyylinen että tykkää liikkua ja kulkea lapsenkin kanssa.

   Poista
 3. Meillä on moweot juurikin nämä sillä erolla että edessä on kaksi kääntyvää rengasta.... ihan ok mutta maastossa ei kuitenkaan mikään parhaat maholliset mut just kaupunki rattaina ihan huiput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun kommentoit, kiva kuulla muiden kokemuksia! :) Kaupunkirattaina nämä varmaan palvelevatkin loistavasti, mutta täytyy toki maastossakin itsekin testata että miten kulkee. :)

   Poista
  2. Meillä on nämä ja on tykätty. Ainut, että en millään tajua miten kopasta saa kankaat pesuun (paitsi sen alustan) ja manuaalista ei tosiaan paljon ymmärrä! Tosi kuoppaisella tiellä saa myös pitää kiinni, ettei vaan kippaa. Kaupungissa tosiaan ihan huippukätevät.

   Poista
  3. Meillä ei oo ollut vielä tarvetta irrottaa kankaita, joten eipä oo tuota tullut edes testattua vielä. Eikä oo tullut kuoppaisella tielläkään näiden kanssa kuljettua, mutta oon kyllä huomannut että bussissa saan pitää kunnolla kiinni kaarteissa kun tuntuu että saattaisi pian kipata, syynä varman tuo kolmipyöräisyys. Mutta on kyllä olleet ihan huiput vaunut! :)

   Poista