21. maaliskuuta 2016

Palmusunnuntai

Eilen...
... Oli palmusunnuntai, ja täällä Oulun seudulla kiersivät virpojat. Itse oon kotoisin Keski-Pohjanmaalta, jossa trullit kiertävät vasta lankalauantaina, joten mulle tää palmusunnuntain virpomisperinne on outoa. Muistin silti hankkia karkkeja virpojille!

... Oli ihanan aurinkoinen ja aika lämminkin ilma

... Odotin virpojia ovelle koko aamupäivän, mutta ilmeisesti täällä meidän asuinalueella kierretään vasta iltapäivällä, kun vain kaksi reipasta virpojaa ehti käydä ovella ennen puolta päivää.

... Harmittelin sitä, että loput virpojat jäi näkemättä ja vitsat saamatta, kun oltiin iltapäivä itse kyläilemässä. Karkkejakin jäi siis itselle tuhottavaksi vähän turhan paljon... :D

... Saatiin kyläpaikassa niin hyvää poronkäristystä sekä suklaakääretorttua, ja oli hauska nähdä pitkästä aikaa, että sen puoleen ei harmittanut yhtään. Kyläily kyllä aina piristää, pitäisi kyläillä enemmän!


Tämä pääsiäisviikko meneekin odotellessa, että joko saataisiin pääsiäisenpyhiksi pientä seuraa, vai joudutaanko viettämään tämä pääsiäinen vielä miehen kanssa kaksistaan. :) Jännät paikat alkaa jo olla, laskettuun aikaan ois nyt viikko jäljellä. :)

Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

2 kommenttia:

 1. Teillähän on jännät paikat nyt pääsiäisenä! :) Voin vaan kuvitella!

  Sen jälkeen kun oon pois kotoa muuttanut, ei mun missään osoitteessa ole virpojia käynyt! En tänäkään vuonna siis varautunut herkkuihin. Mun äiti on kotoa myös sieltä suunnilta, missä virvotaan lankalauantaina. Oli todennut Oulussa kun tuli opiskelemaan ja virpojat tulivat Palmusunnuntaian, että trullit on kyllä erehtynyt päivästä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on kyllä. :D

   Meilläkään ei edellisissä asunnoissa lapsuudenkodista pois muuttamisen jälkeen oo virpojia käynyt, ollaan aiemmin asuttu kerrostaloissa keskustassa niin siellä ei sit vissiin oo virpojat kiertänyt. Nyt asutaan rivitalossa alueella jossa on paljon lapsiperheitä, joten osasin odottaa trulleja. :)

   Varmaan ollut hämmentävää, jos ei ole tiennyt eri alueiden perinteistä ja trullit on tulleet ovelle "vääränä päivänä". :D

   Poista