14. kesäkuuta 2016

McDreamy pikkumiehelle




Sain viikko sitten vihdoin kuvattua raskausaikana vauvaa varten neulomani pienen villapaidan. Mallina Julius 2 kk, aika kuluu kyllä siivillä. :) Paita on nimeltään "McDreamy" ja ohje löytyy Drops Designilta ilmaiseksi täältä. Tein pienimmän koon, ja paita on just sopiva nyt kaksikuiselle, ja neulehan joustaa niin että tää varmaan menee kesän ajan vielä. Tai saapa nähdä, riippuu siitä innostuuko poika kuinka nopsaa kasvamaan... :D

Tästä paidasta on nyt älytön määrä kuvia, mutta kun mallipoika oli niin söpö että äidin oli mahdoton valita kuvia. :D Meidän poitsu on aikamoinen linssilude muutenkin, katsoo herkeämättä kameraan kun alan kuvata, ja sehän sopii mulle. Voin kertoa että pojasta on tietokoneen kovalevyllä jo ihan muutama sata valokuvaa... :D




McDreamy -neulepaita
Ohje: Drops Design
Koko: Ohjeen pienin koko, ja on ainakin täydellisen sopiva 
meidän pitkälle mutta suht hoikalle 2 kk ikäiselle pojalle
Lanka: Garnstudion Drops Baby Merino luonnonvalkoisena
Puikot: Joutinneuleessa nro 2,5 ja muuten nro 3
Langanmenekki: n. 100 g
Lisäksi neljä puunappia

Kuvien neulottu peitto on muuten pojan mummun eli mun äitini meille lahjaksi neuloma, ja siinä on aivan ihana köllötellä. :)






Tuskailin tämän ohjeen kanssa pariinkin otteeseen, mielestäni ohjeessa oli joitakin sekavia ja huonosti ymmärrettäviä kohtia, jotka ei auenneet mulle vaikka paljon oon neulonutkin. Onneksi facebookin neulontaryhmästä sain nopeasti apuja kun omat aivot oli solmussa, ja niin vaan neulepaita valmistui ennen vauvan syntymää. Kyllä siihen virheitä jäi, mutta siitä tuli silti aivan ihana. Jotkuthan sanoo että käsitöissä pitää olla aina joku virhe jotta se voi vasta olla täydellinen. ;) Kooltaan tää on meidän pojalle just nappiin, hihoissa on vielä mukavasti mittaa ja joustavuuden ansiosta tää menee leveydessäkin varmasti vielä kesän ajan. Ekana varmaan jää helmanpituus lyhyeksi, kun meillä asustaa tosi pitkäselkäinen vauva. Nappilista avautuu kainaloon asti, ja mieskin kiitteli reilusta nappilistan pituudesta, kun sen ansiosta neule on tosi helppo pukea vauvalle päälle.

Oon aivan ihastunut tähän Dropsin Baby merinoon lankana, sitä on ihana neuloa ja se on tosi pehmeää. Nyt mietinkin, että mitähän seuraavaksi alkaisin vauvalle tuosta langasta neuloa... Voisi tehdä jo syksyä ajatellen vähän reilummassa koossa, kun kesällä varmaan nämä paksummat neuleet jää kuitenkin väkisinkin vähän vähemmälle käytölle.

Tästä tuli kyllä mun tämän vuoden tähän asti onnistunein neulomus, kaunis ja käytännöllinen, enkä tekovaiheessa uskonut että istuvuuskin menis noin nappiin. :) Joskus niinkin!

8 kommenttia:

  1. Aivan ihana neulomus ja ihana kuvattava! <3 Tykkään! Pitää itsekin laittaa tämä malli korvan taakse, vaikkei meillä ihan noin pientä käyttäjää ole (reipas vuoden ikäinen on meidän poika).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Joo tää on tosi kaunis malli, voisin itsekin neuloa toisenkin isommassa koossa. :) Tässä ohjeessa oli kokoja taaperoillekin, ei ollut pelkästään vauvan malli, eli teillekin löytyy! :)

      Poista
  2. Onpas nätti neulepusero. :) ja mahdottoman suloinen malli! :)<3

    VastaaPoista
  3. Oih kuinka söpöjä, sekä malli että neule! :)

    VastaaPoista
  4. Hymy! Ihan oikea hymy jo. Äkkiä menee aika. Ihastuttava neulepaita pienellä. Ja kauniit kuvat. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hymyjä tulee jo kunnolla! Näihin kuviin en saanut edes niitä leveitä hymyjä vangittua, kun poika keskittyi niin kameraan. :D Mutta hymykuoppia esitellään koko ajan. <3 Aika kuluu kyllä hurjan nopeaa, tekis mieli vähän hidastaa ajankulua että ehtis nauttia kaikesta tarpeeksi.

      Ja kiitos paljon!

      Poista