8. kesäkuuta 2016

Tummy tucker - tukivyö synnytyksestä palautumiseen


Yhteistyössä Kiddex sekä BabyStyle Oulu
Minulle tarjottiin Kiddexiltä mahdollisuutta testata Tummy Tucker -tukivyötä synnytyksen jälkeiseen palautumiseen, ja otin mielenkiinnolla mahdollisuuden vastaan. Tummy Tucker on sveitsiläinen tuotemerkki, joka valmistaa tukivöitä raskauden ja synnytyksen jälkeiselle ajalle.

Tummy Tucker on pehmeästä ja hengittävästä bambumateriaalista valmistettu tukivyö, joka tukee keskivartaloa ja nopeuttaa synnytyksestä palautumista. Se antaa tukea raskauden aikana heikentyneille vatsalihaksille sekä selälle ja lantion alueelle, ja on loistava apuväline synnytyksestä (ja etenkin sektiosta) toipumiseen. Tukivyö parantaa ryhtiä ja auttaa palautumaan raskauden ja synnytyksen rasituksista, sekä siirtymään nopeammin normaaleihin aktiviteetteihin. Käytön voi aloittaa pitkänkin ajan päästä synnytyksestä, mikäli tuntuu ettei vatsa ole oikein rasituksesta palautunut.

Pakko sanoa että toistaiseksi oon käyttänyt tätä Tummy Tuckeria vasta aika vähän, kun ensimmäisinä viikkoina synnytyksen jälkeen omassa pukeutumisessa ja olemisessa mukavuus meni ulkonäön edelle. :D Vasta synnyttäneenä en halunnut käyttää epämukavia tai kireitä vaatteita muutenkaan, vaan oon mennyt mukavuus edellä. Oonkin alkanut käyttää tätä Tummy Tuckeria oikeastaan vasta nyt, kun synnytyksestä on jo kaksi kuukautta aikaa. Vyö on tosi tukeva, itseasiassa niinkin tukeva ettei se päällä paljon koukistella, joten oon käyttänyt vyötä lähinnä vauvan päikkäreiden aikaan kun puuhailen kotihommia. Paksuutensa vuoksi vyö myös näkyy vaatteiden alta, joten kotiseinien ulkopuolelle en ole sen kanssa lähtenyt.
Sinänsä olen palautunut raskaudesta ja synnytyksestä yllättävänkin nopeasti, oma olo on ollut tosi hyvä ja olis ollut kova polte päästä vähän jo juoksemaankin jos olis saanut (tai jos olis ollut järkevää) lähteä. Kävelylenkit sen sijaan aloitin vaunuttelemalla vauvan kanssa jo 9 päivää synnytyksestä, ja se on tehnyt hyvää niin henkisesti kuin fyysisestikin. Mulla nousi raskausaikana paino lähtölukemista vain kuusi kiloa, kun alkuraskauden kovan pahoinvoinnin takia paino alkuviikkoina ensin putosi pari kiloa. Raskauskilot mulla jäikin jo synnärille, ja ekojen kahden viikon aikana painosta lähti vielä neljä kiloa vanhojakin kiloja. Tokikaan kroppa ei silti ole entisellään, vaan vatsanseudulta ja jenkkakahvoista löytyy paljon ylimääräistä, jota olis kiva pikkuhiljaa alkaa hävittämään, jotta olo omassa kropassa olisi mukavampi. Mulle imetys on tosi tärkeää, enkä muutenkaan kuulu siihen kastiin joka haikailisi bikinikunnon perään muutama kuukausi synnytyksen jälkeen - kroppa on ollut kovilla vuoden ajan ja tehnyt upean työn, joten sille kannattaa olla armollinen, ja antaa palautumiselle rauhassa aikaa. Vaikka pehmeä vatsa tuskastuttaakin niin voi ajatella että onpahan vauvan ainakin pehmeä köllöttää sylissä. ;) En myöskään halua tehdä hallaa ja pysyviä vaurioita omalle kropalleni aloittamalla liian aikaisin vaikkapa vatsalihasten treenausta, joten ensiapuun palautumisessa rientäköön tämä tukivyö. :)

Mun ryhtini ei oo mikään mallikas ollut ennen raskauttakaan, ja nyt vauvaa hoitaessa ja imettäessä tulee kyyristeltyä vielä aiempaakin enemmän. Tukivyö parantaa ryhtiä, ja huomaan sen vaikutuksen jo välittömästi tukivyön käytön aikana, sillä vyö päällä on pakko istua selkä ryhdikkäästi suorassa. Mulle tää on siis hyvä apu myös imetyksen aikana sekä tietokoneella istuessani jotta muistan pitää ryhdin, ilman vyötä kun herkästi kyyristelen selkä koukussa. Tummy Tuckerin kanssa selkä on suorassa ja tuettuna, joten hartianseudunkin muistaa paremmin oikaista, ja ryhti paranee itsestään.

Uskon että Tummy Tucker on hyvänä apuna raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen, liikunnan lisäksi tottakai. :)

Mielenkiinnolla kuulisin kokemuksia, mikäli joku teistä lukijoista on testannut Tummy Tuckeria tai vastaavaa tukivyötä synnytyksestä palautumiseen. Koetteko niistä olleen apua? :)Jos olette miettineet tukivyön hankintaa, on siihen nyt hyvä hetki. Sain nimittäin BabyStylesta myös teille jaettavaksi alennuskoodin, jolla saatte Oulun BabyStylesta 10 % alennuksen Tummy Tucker- tukivöistä, sekä raskaudenaikana käytettävistä Belly Helper- tukivöistä kesäkuun loppuun asti. Alennuksen saatte kassalla mainitsemalla blogini nimen (Sweet things).

Ja jotta alennuksen voivat hyödyntää muutkin kuin Oululaiset, saatte saman alennuksen myös BabyStylen verkkokaupasta (http://www.babystyle.fi/) alennuskoodilla "Tukivyö". :)

1 kommentti:

  1. Mulla oli käytössä tukivyö synnytyksen jälkeen. Se oli kyllä ryhtiä tukeva ja varmaan vähän auttoi vatsan palautumiseen myös. Mulla tuli siitä vaan sellainen ikävä sivuvaikutus, että jälkivuoto yltyi aina, kun otin vyön käyttöön. Jouduin pitämään sen käytöstä taukoja ja nyt reilu 6kk synnytyksen jälkeen en ole sitä pitkään aikaan enää käyttänyt. Että hankala sanoa oliko siitä todellista hyötyä, kun en saanut kovin pitkää yhtenäistä jaksoa sitä pidettyä. Nyt vatsa alkaa olemaan melkolailla entisensä. Nahka ei ole palautunut, mutta sitä en odottanutkaan, kun en ole mitenkään nuori synnyttäjä ja kolmas lapsi jo kyseessä.

    VastaaPoista