23. marraskuuta 2016

Sunnuntaina se starttaa : yhteisneulonta adventtisukkiin!


Kyselin teiltä pari viikkoa sitten, että kiinnostaisko teitä neuloa yhdessä mun kanssa adventtisukat joulua odotellessa, ja olin häkeltynyt siitä että niin moni innostui! Oon nyt valmistellut ohjetta, ja oon siitäkin innoissani, vaikka vähän iltamyöhän hommiksi on vauvan kanssa nämä neulomiset menneetkin. :) Niin kivaa että niin moni aikoi lähteä mukaan!

Sekä kirjoneulesukat että lapaset sai kannatusta, ja tällä kertaa päädyin sukkiin. Mietin, että jos tää yhteisneulominen on kivaa niin mehän voidaan neuloa ne lapaset sit vaikka tammikuussa tai helmikuussa! :) Suurin osa innostui ajatuksestani, että ohje tulee neljässä pätkässä; jokaisena adventtina yksi pätkä. Joku toivoi myös päivittäistä ohjeenpätkää, mutta musta tää neljä osaa on nyt hyvä. Ei tipu kukaan niin helposti kelkasta kun neulomiseen on aina viikko aikaa ennen lisäohjeen julkaisua, ja koska neljäs adventtisunnuntaikin sattuu olemaan jo 18.12 niin sukat ehtii hyvin neuloa myös vaikkapa pukinkonttiin, tai ainakin saa itselleen aatoksi uudet joulusukat jalkaan. :)Nyt vähän ennakkotietoa siitä mitä tuleman pitää:

- Neulotaan siis yhdessä adventtisukat, joiden ohje tulee neljässä pätkässä (ensimmäinen pätkä ohjetta julkaistaan 1. adventtisunnuntaina eli 27.11, toinen pätkä 2. adventtisunnuntaina jne.)
- Ohje tulee näkyviin sekä tänne blogiin, että blogin facebook-sivulle aina adventtisunnuntain aamuna
- Ohje on Novitan 7 veljestä- langalle, mutta toki mikä tahansa sen paksuinen lanka käy. Tarvitset kolmea väriä; yksi pääväri ja kaksi kuvioväriä. Itse valitsin jouluiset värit, mutta mitkä tahansa silmääsi miellyttävät värit käyvät. :) Mulla on päävärinä tumma harmaa, ja kuvioväreinä valkoinen sekä kirkas punainen. Kuviovärejä et tarvitse kokonaisia keriä, vaan jämälangat kelpaa oikein hyvin. Ja kukapa estää käyttämästä useampaakin väriä, tai tekemästä kaikki kuviot yhdellä värillä - soveltaa saa. :)
- Sukista tulee naistensukat, jalkaterän pituuden voit täsmätä omaan jalkaasi sopivaksi. Varren mitta on himpun pidempi kuin oman ohjeeni Hilma- sukissa, ei siis kovin pitkät. :)
- Puikkokoko 3,5 on minulle hyvä näihin sukkiin. Minulla on aika kapea jalka ja tykkään istuvista sukista, joten halutessasi vähän väljemmät (tai jos käsialasi on tosi tiukka) voit ottaa puikot kokoa 4,0. Aloitussilmukoita on 50, se varmaan tuo vähän osviittaa niin että osaat valita oikean puikkokoon. :)
- Malli sopii neulottavaksi vaikka ei olisi kirjoneuletta ennen neulonutkaan, sillä lankajuoksut ovat aika lyhyitä. Taitaa olla maksimissaan viiden silmukan lankajuoksuja. Mulla on tekeillä vinkkipostaus kirjoneuleen neulomiseen, yritän saada sen julkaistua ennen ensimmäistä adventtisukkien ohjepätkää, niin siitäkin saa apuja jos ei ole ennen neulonut kirjoneuletta. :)

Eli, varatkaa valmiiksi Novitan 7 veljestä- lankaa (tai muuta sen paksuista) kolmessa värissä ja numeron 3,5 puikot (tai 4,0 jos käsialasi on tosi tiukka tai haluat vähän väljemmät sukat. Ohje on aika napakalle mallille koska tykkään istuvista sukista), sekä iloista joulumieltä! :)

Miltä kuulostaa? Ootteko mukana? :)

45 kommenttia:

 1. Mukana ����

  VastaaPoista
 2. Mukana ollaan,tietty.
  T:Tytti

  VastaaPoista
 3. Hyvältä kuulostaa, mukana ollaan! Onko kyseessä kuinka pitkävartiset sukat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) Se tietohan ois muuten hyvä lisätä tuonne postaukseenkin, sellaiset vähän lyhyempivartiset ois tulossa! Jos noihin mun ohjeen Hilma- sukkiin (https://drive.google.com/file/d/0BzuPxMEdyprVeUNfQ0JNQjhjVkk/view) vertaa niin himpun verran niitä pidemmät varret :)

   Poista
 4. Mukavalta kuullostaa. Täytynee tarkistaa lankavarastot.

  VastaaPoista
 5. Taidan uskaltautua mukaan, vaikken olekaan koskaan kirjoneuletta neulonutkaan, mutta kovasti kiinnostaisi opetella. :)

  VastaaPoista
 6. Mukana tottakai. Mä tykkään, kun ei joka päivä tule uutta. On aina niin
  kova kiriminen, kun haluaisi pysyä mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Niin ajattelinkin, että ei hötkyillä vaan neulotaan rauhassa :)

   Poista
 7. Tuleeko näistä ihanista sukista polvi-pohje -nilkka pituiset,se tieto opastaa silmukka luvun harkinnassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, himpun verran pidemmät varret kuin Hilma- sukissa. :) https://drive.google.com/file/d/0BzuPxMEdyprVeUNfQ0JNQjhjVkk/view

   Poista
 8. Oikein kiva idea, yritän myös tulla mukaan!

  VastaaPoista
 9. Mukana ollaan. Onko kuviointi millä jaollinen,meinaan että jos joutuu vähän säätämään kokoa?:)
  T. Liisa

  VastaaPoista
 10. Ekaa kertaa tällaisessa mukana, ja ekaa kertaa kirjoneuletta! Jännää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun lähdet mukaan vaikket ole tehnyt kirjoneuletta! :)

   Poista
 11. Mahtavaa! Mukana ollaan - ensimmäistä kertaa mukana yhteisneulonnassa 😊

  Iloista joulunodotusta ja kiitos tämän järjestämisestä! T. Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva juttu! Niin ihana kun niin moni lähtee mukaan :) Iloista joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 12. Mukana ollaan! :) tv. Tiina

  VastaaPoista
 13. Josko uskaltaisi ensimmäistä kertaa yhteisneulontaan :)

  VastaaPoista
 14. Mukana ja toivottavasti maaliinkin päösen :)
  -Miia-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiva! Pääset varmasti, ei tässä kiirettä ole :)

   Poista
 15. Ihanaa että tehdään sukat! Osaatko sanoa riittääkö pääväriä hieman vajaa täysi kerä (n. 140g) 7veikkaa, jos teen juurikin sun ohjeen mukaiset sukat?
  Muutenkin sulla on todella kiva blogi, oon vasta äskettäin alkanut seuraamaan :)
  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, tervetuloa seuraamaan :) Riittää tuo vajaa kerä hyvin! :)

   Poista
 16. Mukana ollaan - Marjo

  VastaaPoista
 17. Oon niin mukana! :) jännityksellä odotan kirjoneuletta, kerran tai kaksi kokeillut eikä onnistunut mutta nyt yritän kyllä täysillä taas.
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Muakin jännittää tää yhteisneulontajuttu :D Toivotaan että onnistuu, ja neuvoja saa kysellä neulonnan aikana! :)

   Poista
 18. Puikot ja langat valmiina.

  VastaaPoista
 19. Tuun myös mukaan,kiva että löytyy napakat sukat ja koko..aina sukat pyörii jalassa..

  VastaaPoista