13. heinäkuuta 2017

Collegetunikat


Yhteistyössä NOSH / Kankaat saatu


Ompelin itselleni kaksi tunikaa Noshilta saamastani joustocollegesta, ja näitä täytyy tehdä kyllä lisääkin. Aiemmin ompelin jo pojalleni paidan tästä samasta Joutsen-collegesta, joten nyt voidaan samistella samanlaisissa paidoissa. :D Tää Joutsenprintti on kyllä aivan upea, tulisipa tätä syksyksi lisää uusissa väreissä! Kuvissa mekko on valitettavasti vähän ruttuinen, kun kuvatessa se on ollut jo päivän päällä...

Kaavana molemmissa tunikoissa on Ehta, koossa M. Yläosa sellaisenaan ilman mitään muutoksia, mutta lantiolle lisäsin väljyyttä, koska halusin pussittavan väljän helman. Lisäsin helmaan myös kahden sentin levyisen jämäkän kuminauhan, joka pitää helman pepun alla.

Joutsenmekon pääntien kanttasin mustalla resoilla kapeasti, mutta mustan tunikan pääntien käänsin vain framilonin avulla, ja ompelin dekolteelle koristeeksi upean pitsikauluksen. Mustan mekon pääntietä pienensin hieman, että sain pitsikauluksen istumaan pääntielle täydellisesti.

Oon halunnut tällaista Lumoan- tyylistä pitsikauluksista mekkoa jo pitkään, mutta vasta nyt sain aikaiseksi tilata pitsikauluksia jotta sain sellaisen tehtyä. Tykkään niin paljon! Näitä pitsikaulusmekkoja alkaa kuulkaa nyt syntyä mun ompelukoneellani, sillä tilasin pitsikauluksia heti kerralla useamman. ;)
Molemmista collegemekoista tuli kyllä ihania. :) Ja näähän on maailman mukavimpia päällä!

Tällä samalla mallilla teen taatusti lisääkin collegemekkoja. Seuraavaan versioon suunnittelen tekeväni joko hupun tai korkean kauluksen, ja ehkäpä leveän helmaresorin sekä taskut myös. Täytyisi vaan osata valita siihen kangas. :)


4 kommenttia:

 1. Tosi kauniita! Itse olen liki ompelutaidottomana etsinyt vastaavia kaupasta (rakastan pussihelmoja), mutta laihoin tuloksin... Sopivat sinulle erittäin kauniisti.

  VastaaPoista
 2. Nää on just sellaisia luottovaatteita! Nätit ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nää on just niitä, niitä vaatteita joissa on aina mukava olla, ja minkä voi laittaa päälleen just silloin kun "ei ole mitään päällepantavaa". :) Näitä täytyy siksi tehdä ehdottomasti lisääkin.
   Ja kiitos Hanna! :)

   Poista