1. heinäkuuta 2019

Kaavoja joka tyypille


Kirjat saatu kustantajalta arvostelukappaleeksi sekä arvottavaksiOpiskellessani kymmenen vuotta sitten Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööriksi, ostin opettajani kehotuksesta Joka tyypin kaavakirjan ensimmäisen osan (Rinna Saramäki, Jane Palmu, Katja Piippo). Se oli tosi hyvä peruskaavakirja, jonka avulla oli hyvä opetella kaavojen muokkaamista kuuden yksinkertaisen peruskaavan pohjalta, ja kyseistä kirjaa tulikin käytettyä monenlaisten vaatteiden tekoon. Siksipä innostuinkin kovasti, kun kuulin että kyseinen kaavakirja on saamassa päivitetyn seuraajan.
Tämä Joka tyypin parhaat kaavat- kirja tarjoaa nimensä mukaisesti kaavoja kaikille, sillä kirja tarjoaa kaavat sekä naisille että miehille, ja kokovalikoimakin on laaja XXS-XXXL. Peruskaavat löytyy niin ylä- kuin alaosiinkin, ja muokkausohjeita on laajasti - ja ne on kuvitettu ja ohjeistettu tosi selkeästi.

Kirjassa on hyvin myös perustietoa ompelusta ja kaavoituksesta, ompelusanastoa, tietoa materiaaleista ja ohjeet oikean koon valintaan. Tämä kirja antaa varmasti paljon sekä aloittelevalle ompelijlle, että kokeneemmallekin harrastajalle. Itse aion ekana tehdä joko rennot collegehousut tai t-paidan. T-paita kuulostaa varsin simppeliltä, mutta haaste onkin siinä, että kaavasta saisi muokattua vihdoin itselleni täydellisesti istuvan peruspaidan.

Kiinnostaisiko oma kappale Joka tyypin parhaat kaavat- kirjasta? Kurkkaahan siinä tapauksessa instan puolelle (@annikalevanen), sillä siellä arvon yhden kirjan arvontakuvaan kommentoivien kesken. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti