23. lokakuuta 2011

Help!

Hei kanssaneulojat, nyt tarvitaan apuja! Pitäisi tehdä sukat yksivuotiaalle, mutta koon arviointi tuottaa ongelmia. :D Minkä kokoinen on yksivuotiaan jalka? Lankana käyttäisin 7 veljestä, joten jos jollain on nakata joku ohjeellinen silmukkamäärä ja 1-vuotiaan jalan pituus niin olen kiitollinen! :)

7 kommenttia:

 1. Mallina Tuulan junasukka voisi olla ihan ok, kunhan teet oikean kokoisen, löytyy ihan Googlettamalla.
  Mutta tuo koko kysymys.... Kun Poikani oli pieni (n. vuoden ikäinen), meillä jäi yhdet ensikengät melkein kokonaan käyttämättä, ja seuraavana keväänä kengät eivät enää sopineet hänelle. Siskon tyttö käytti samoja kenkiä vasta kolme vuotiaana, joten silloin tajusin lasten olevan aika erinkokoisia vuoden ikäisenä. Junasukka on kyllä siitä hyvä, että "haitarinsa" takia antaa koko-puolelle mielestäni aika paljon liikkumavaraakin.
  Tulipas multa sekainen vastaus, mutta toivottavasti tästä on jotain hyötyä.

  VastaaPoista
 2. Sukka-Mari, kiitos vinkeistä! Junasukka on kyllä kiva malli, mutta ei tässä tapauksessa tule kysymykseen koska tarkoitus on tehdä pienet tennarisukat tuolla samalla mallilla jonka Novitaan suunnittelin.. :) Tuo vähän pelottaakin kun lapset on noin eri kokoisia, kun nämä tulee tilaustyönä ja menevät lahjaksi joten ois kiva että mahtuisivat mutta eivät olisi silti aivan valtavan kokoisetkaan... :D

  VastaaPoista
 3. Hei! Olisikohan tästä apua?

  http://www.novita.fi/public/File/sukkamitat_7_veljesta.pdf


  Toivottavasti linkki toimii jos ei niin tuo on novitan sukkamitta-taulukko, tosin joudut kyllä tähänkin selvittämään sen lapsen jalan koon. Mitä nyt noilla keskustelu palstoilla katselin niin se koko voi olla kaikkea 17-23 välillä. Eli tuo nro. 22 olis varmaan se 1-vuotiaalle ajateltu?

  VastaaPoista
 4. meillä vuosi ja 7kk poika jalka nyt reilu 22 et koko 20-21 olisi varmaan yksivuotialle lähempänä.

  VastaaPoista
 5. Tähtianis ja Jolanda, kiitos avusta! Eiköhän näillä vinkeillä saada sukat tehtyä. :) Ehkä varminta jos teen numeron 22 sukat, niin eivät ainakaan ole sitten pienet.

  VastaaPoista
 6. No voi kyllä olla 22 ihan liian pieni, miun tytöllä oli yksvuotiaana jalka kokoa 24!

  VastaaPoista
 7. Emma, ai no hyvä tietää! Ehkä varminta siis tehdä vielä vähän isommat.. :)

  VastaaPoista