25. lokakuuta 2011

Salaattia ja ompeluksia

Helppoa pikaruokaa on salaatti lisukkeilla. Mun vakiolisuke salaattiin on kana, ja nyt se sai seurakseen pannulla leivinpaperin läpi kevyesti paistetun vuohenjuustokiekon. Ai että oli hyvää. :D Simppeliä mutta hyvää. Laittakaahan kommenttiboksiin jakoon teidän lempparit vuohenjuustoreseptit! Ois kiva löytää jotain uusia tapoja käyttää tuota herkkua. :)


Ja monettakohan kertaa esittelen näitä samanlaisia pannulappuja, vielä samasta kankaasta tehtynä? :D Tän jälkeen tuota kangasta ei taida enää riittää vihreänä, turkoosina multa kyllä vielä löytyy tuota samaa.. :D Tein siis lahjaksi taas pari pannulappua.


Oon kutonu ihan hurjana nyt sukkia myyntiä varten. Puikot on viuhtonu, ja nyt ois läjä päättelemistä valmiita sukkia odottamassa... Se kutominen ja aina uusien sukkien aloittaminen on vaan niin paljo kivempaa kuin valmiiksi saatujen päättely.. :D Luulen että joku ilta mua odottaakin sit astetta isompi päättely-urakka.

7 kommenttia:

  1. Vähän samantyyppinen vuohenjuustovinkki, kuin sullakin: Leikkaan omenasta kiekkoja, jotka paistan kevyesti pannulla ja laitan päälle vuohenjuustokiekon. Ah, nam!

    Patalaput ovat taas yhtä kauniin näköiset, kuin aina ennenkin. :)

    VastaaPoista
  2. Herkulliselta näyttää salaatti ja laput näteiltä.

    Vuohenjuustoa meillä syödään näin:
    Leikataan munakoiso ohuiksi siipaleiksi (esim. terävällä juustohöylällä). Ripotellaan päälle suolaa ja annetaan levähtää hetki. Sitten munakoisosiipaleet taputellaan vehnäjauhoilla, jonka jälkeen ne paistetaan rapeiksi kuumassa öljyssä. Kun ovat jättäneet pahimmat rasvat paperille, munakoisot asetellaan isolle vadille (etteivät olis kovin päällekkäin, lötkistyvät muuten). Näiden päälle sormin murretaan vuohenjuustoa (ite laitan aika paljonkin) ja lopuksi koisojen ja juuston päälle juoksevaa hunajaa. Ja hetsilleen syömään, herrrrrkullisia kuumina ja rapeina.

    Ei tää tälläin reseptinä kuulostaa oikein miltään mutta näihin tulee himo.

    VastaaPoista
  3. Anniina, kiitoksia! :) Täytyypä kokeilla tehdä tuota heti tänään, omenoitakin kun löytyy kotoa! Kuulostaa aika jännältä mutta on varmasti kokeilemisen arvoista :)

    Askarteluapina, kiitos. :) Oi vitsit miten hyvältä kuulostaa! Pakko ostaa munakoiso niin saa kokeilla tuonkin vinkin. :)

    VastaaPoista
  4. Lihan, varsinkin riistan, kaveriksi sopii erinomaisesti punajuuri tsatsiki: raastetaan etikkapunajuuria (n. 2/3) ja sellaista kovaa vuohenjuustofetaa (n.1/3). Sekoitetaan, lisätään runsaasti valkosipulia (esim. kolme kynttä, jos on liikaa, tulee kitkerää), loraus oliiviöljyä ja paksua maustamatonta jugurttia (esim. turkkilainen jugurtti) sen verran että seos on mukava koostumukseltaan. Sekoitellaan vielä kunnolla ja ehkä annetaan hetki maustua jääkaapissa. Ihan must pihvien lisuke jos vaan tykkää valkosipulista! :)

    VastaaPoista
  5. Emmi, vinkki kuulostaa muuten hyvältä mutta mitä jos ei tykkää punajuuresta? :D Valkosipulista tykkään ja kaikki muut ainekset kuulostavat hyvältä, mutta punajuuri ei houkuttele.. :P Ehkä tuota vois silti joskus kokeilla lihan kaveriksi, mies kun kyllä tykkää punajuuresta!

    VastaaPoista
  6. Punajuuri ei siinä mielestäni maistu, mutta tietenkin jos sen mausta ei tykkää, sen varmasti maistaakin. :) Tee pieni erä kokeeksi, se feta-tyyppinen vuohenjuusto kun on mainiota myös salaatissa. :)

    VastaaPoista
  7. Emmi, no täytyy kyllä testata edes pienellä erällä! :)

    VastaaPoista