21. heinäkuuta 2014

Käsityömuistoja #2


Ajattelin aloittaa juttusarjan, jossa esittelen vanhoja käsitöitäni. Ajastus lähti tästä viime marraskuussa julkaisemastani käsityömuistosta. Mietin, että näitähän olisi hauska dokumentoida itsellekin, sekä jakaa blogissa ehkä muidenkin iloksi.

Saapa nähdä mihin asti näitä riittää, sillä vanhoista käsitöistä tallessa on vain pieni osa. Osa on kulutettu puhki, osa ehkä kadonnut teille tietymättömille ja suuri osa annettu lahjaksi ympäri sukua ja ystäviä. Mutta jotain on tallessakin, ja vanhempien vintti taitaa olla tässäkin suhteessa paras aarreaitta.

Pääsette siis vähän kurkkaamaan mun käsillätekemiseni historiaan. :)


Arvaatteko kuvan perusteella, mistä materiaalista nalle on tehty?

Itseasiaa koko nallessa on vain kolmea materiaalia; havunneulasia, lankaa ja pippurit silminä (niin no, ne on varmaan kiinnitetty liimalla, eli sen verran myös liimaa). Tämän oon tehnyt ala-asteen viidennellä luokalla koulun käsitöissä, ja muistan, että tämä oli tosi työläs tehdä, mutta tykkäsin tämän tekemisestä silti ihan hulluna. Havunneulasista siis kieputettiin tiukasti langalla nallen osat, jotka lopuksi ompelin käsin toisiinsa kiinni. Tämän tekemisessä hauskaa oli myös se, että näitä tehdessä saatiin olla käsityötunnit ulkona! Ettei roskattu ihan niin paljon luokkahuonetta... ;)

Yllättävän hyvin tää nalle on säilynyt vuosikaudet, vaikka vuosien saatossa ja havujen kuivuessa se onkin vähän haurastunut. En vain oo raaskinut heittää tätä vielä menemään, siellä se istuu mun vanhassa kamarissani hyllyn päällä edelleen. :)

Onko kukaan muu tehnyt tällä tekniikalla joskus jotain? :)


10 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika miten on suloinen nalle, enkä olisi kuuna päivänä arvannut sen olevan tehty neulasista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Joo tää ei ole ihan paras halinalle ;) Vois vähän pistellä.

   Poista
 2. Ompa ihana nalle, en kyllä olisi arvannut että materiaalina ovat havunneulaset! Ja ai että miten kiva idea tämmönen juttusarja! Voisin itse kokeilla samanmoista, sääli vain, että oon vuosien saatossa antanut pois lahjoiksi suurimman osan kaikista tekemistäni käsitöistä... lahjojen antaminen kun oli jo silloinkin pikkulapsenakin niin mukavaa. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Joo sama täällä, suurin osa on annettu lahjana eteenpäin jo lapsena, mutta onneksi osa on annettu lahjaksi omille vanhemmille; niitä on siis vielä jotain tallessakin. :) Kiva jos juttusarja kiinnostaa. :)

   Poista
 3. Vähän söpö! Tuosta vois ottaakin vinkin ja itse kokeilla, jos joskus on jotain ala-asteikäisiä oppilaita opetettavana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo laitahan korvan taakse, materiaalit on ainakin suureksi osaksi ilmaisia. :D Parhaiten tässä toimii pitkät ja pehmoiset havunneulaset, sellaiset sembramännyn neulaset. :)

   Poista
 4. Hauska idea ja hienon nallen olet tehnyt! Tosiaan, ei kyllä ehkä kaikista halittavin nalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laurs! Joo ei tosiaan :D Mut hyllynpäällä vahtia pitämässä täyttää tehtävänsä hyvin.

   Poista
 5. Hauska juttusarja tosiaan! Itsekin olen miettinyt monesti vastaavan koostamista. Ja ihan mahtava nalle, älä heitä pois! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos juttusarja miellyttää! Saa nähdä mihin asti tätä sarjaa riittää... :) Ja koosta ehdottomasti omasi, ois kiva nähdä muidenkin vanhoja käsitöitä!

   Ja nalle säästetään kunnes se hapertuu ihan pilalle. :D

   Poista