24. heinäkuuta 2014

Visiitti kotikonnuille


Montut eli soramontut, Hietajärvi ja kotipiha. Juurakkoinen polku uimarannalle, laakeat peltoaukeat, ja niin puhdas järvivesi. Niin rakkaita paikkoja, ja samalla niin kauniita. Rakas kotikylä, josta teininä oli kiire maailmalle, oli toki rakas silloinkin, mutta nykyisin niin eri tavalla kaunis ja idyllinen omissa silmissä. Kaukana kaupoista ja mutkaisten teiden takana, mutta silti elämää ja touhua täynnä. Lähdin tiistaiaamuna käymään kotiseudullani Keski-Pohjanmaalla, ja yhden yön ja kahden päivän visiittiin mahtui niin paljon, että tuntui kuin olisin ollut reissussa monta päivää. Ehdin nimittäin kahden päivän aikana muun muassa käydä Hietajärvellä kaksi kertaa ja yhden kerran soramontuilla, heittää talviturkin uskomattoman lämpimään järviveteen, tavata ison liudan sukulaisia, syödä monta jäätelöä, polttaa auringossa olkapääni, viettää aikaa siskon ja vanhempieni kanssa, käydä Kokkolassa moikkaamassa ystäviä; jossa kahvittelin sekä yhden ystävän kanssa kahvilassa, että kahden ystävän kodeissa, kävin moikkaamassa vanhoja työkavereita entisellä työpaikallani, piipahdin muutamaan kauppaan, söin Aasian grillin herkullisia kevätrullia joita vastaavia en ole täältä pohjoisemmasta löytänyt mistään, istuin Kokkolassa leikkarin rannalla ilta-auringossa, sekä matkustin junalla, autolla ja bussilla. Noihin kahteen päivään mahtui monta hauskaa ja onnellista hetkeä, oli tosi kiva minireissu.

Ihana kesä. <32 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta reissulta, oli varmasti antoisa minireissu! :) Kauniit on myös maisemat, suomen luonto on kyllä kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi mukava reissu! Ja kummasti sitä kahdessakin päivässä ehti vaikka mitä. :) Ja tosiaan, suomen luonto on kyllä niiiiin kaunis.

      Poista