20. heinäkuuta 2014

Sata pyörää


Nyt pidemmittä puheitta kuvia siitä eilisestä pikaprojektista - ompelemastani polkupyöräkuvioisesta topista. Kangas on Metsolasta, ja kaava omasta vanhasta topista. En halunnut topista vartaloa nuolevaa, vaan jätin sen mukavan väljäksi.


Samalla näette myös pari viikkoa sitten päivittyneen hiustenvärini; vaalennettiin hiuksiani reilusti lisää raidoittamalla. Päämääränä olis saada kokonaisuudessaan vaaleammanruskea tukka. Tällä hetkellä tummimmat osiot on aikalailla sitä omaa väriä, mutta haluan vieläkin vaaleampaa. Aika kellertäväkin tämä sävy vielä on; sille ei vaan voi mitään kun vaalentaa tummanruskeaa hiusta. Mutta aurinko ja hopeashampoo auttavat. Ja tykkään kyllä tästä välivaiheestakin! Vaaleampi väri tuntuu raikkaalta ja kesäiseltä, eikä luo ihan niin jyrkkää lumikki-efektiä maidonvaalean ihoni kanssa, kuin se ihan tummanruskea väri loi.Vaatteiden ompeluun mulle iski nyt kyllä himo. Tekisi mieli hakea ihania trikoita ja neuloksia, ja tehdä toppeja, t-paitoja ja tunikoita... Tää on mulle uutta aluetta, oon nimittäin ommellut arkivaatteita itselleni viimeksi kymmenen vuotta sitten äidin saumurilla (ja silloin en välittänyt siitä millaisella neulalla tai ompeleella ompelin, tai olivatko työtavat edes sinnepäin, kunhan hurauttelin), joten nyt oon vähän huuli pyöreänä kaikkien netistä lukemieni ohjeiden kanssa. Tarvinko välttämättä kaksoisneulan? Mistä tiedän saako ompelukoneeseeni edes kaksoisneulaa? Miten huolitellaan pääntiet ja kädentiet resorilla/framilonilla? Haluaisin jonkun kokeneen vaateompelijan ompelukouluun. :D Jossa joku opastaisi mua kädestä pitäen tähän uuteen innostavaan maailmaan. Ettei mun tarvitsisi tehdä kaikkea yrityksen ja erehdyksen kautta.

Huomenna ainakin haen lisää kangasta, ja yritän selvittää noita trikoovaatteiden ompelun suuria mysteereitä.6 kommenttia:

 1. Kiva toppi! Mää kans aivan hurahin viime syksynä vaateompeluun. :) Edellisistä ommelluista vaatteista olikin reippaasti aikaa... Olin syksyllä kansalaisopiston ompelukurssilla ja pakko kyllä suositella: oli tarvikkeet ja hyvät tilat valmiina, aina sai asiantuntevaa opastusta ja muiden kurssilaisten kanssa oli kiva pallotella ideoita ja vinkkejä. Kempeleessäkin (asuithan siellä?) on muistaakseni vaikka mitä kursseja tarjolla, kuten myös meillä Limingassa, ja Oulussa tietty sitten vielä laajemmalla valikoimalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anniina! Joo mietinkin että syksyllä varmaan alkaa jotain kursseja, täytyypä tutustua ajoissa tarjontaan! Eipä tullut mieleeni että täällä Kempeleessäkin olisi, ajattelin lähinnä Oulua, mutta vielä parempi jos täältäkin löytyy! Sellainen olis kyllä varmaan kullan arvoinen, sais apua alkuun, ja vastauksia hölmöihin kysymyksiin. :D

   Poista
  2. Kaksoisneulan tarttee jos haluaa nätisti kääntää esim helman mut siksakillakin onnistuu! Neulassa on samanlainen kanta kuin normaalissa eli jos saat vain kaksi lankaa johonkin niin onnistuu. Toinen voi hätäratkaisuna tulla vaikka saumurista jos koneessa ei ole kahta tappia. Karkelot blogissa on hyvä ohje siihen framilonilla huolitteluun. Oulun alueella on myös oma fb-ompeluryhmä, laita vaikka viestiä mulle jos kiinnostaa;)

   Poista
  3. Kiitos Laura näistä vastauksista! Täytyypä tutkia tänään tuota mun konetta että saako siihen toisen langan... :) Ja joo tuo fb-ryhmä kyllä kiinnostaa!

   Poista
 2. Ootpas nättinä ja tuo otsis!!! Ihana!!
  Itse myös koitan opetella ompelun saloihin ja kävinkin jo kurkkaamassa kansalaisopiston syksyn kursseja. Ainiin, kiva tuli topistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kovasti! Ja otsiksesta oon tykännyt itsekin, nyt löyty munkin tukkaan hyvä otsiksen malli ja pituus. Mulla on aika paksu sekä taipuisa tukka, joten tämä toispuoleinen, kerrostettu ja toiselta puolelta aika lyhytkin otsis on osoittautunut hyväksi, sillä kun tukka esimerkiksi kosteudesta taipuu, voi tämän helposti sipaista sellaiseksi sivuotsikseksi, jossa se taipuisuus ei haittaa. :)

   Ja tosiaan, vaikka paljon oonkin ommellut elämäni aikana ja viime vuosinakin, on trikoot ja neulokset niin asia erikseen, että joutuu opettelemaan vaikka mitä uutta. Joku kurssi ois siis just hyvä alkuun. :)

   Poista