18. tammikuuta 2010

Pätkis-kahvikakku

Äitillä oli viikonloppuna syntymäpäivä, joten leivoin viemisiksi suklaakuorrutteisen kuivakakun, tai kahvikakun, kummalla nimellä nyt haluaakin kutsua. :)



Kakku on siis tehty tavallisella vaalean murokakun ohjeella muuten mutta joukkoon on lisätty pilkottuja pätkiksiä. :) Muistaakseni pätkiksiä meni 5 kpl, ja kuten kuvasta voikin huomata, jätin pätkiksen palaset aika isoiksi jotta ne maistuisivat vähän paremmin. Ilman kuorrutetta kakku näytti kuitenkin tältä:



Kuorrutin kakun suklaakuorrutteella joka koostui fazerin sinisestä, lorauksesta kermaa ja nokareesta voita. Mitään kerman ja margariinin määriä en osaa sanoa koska ihan mutu-tuntumalla laitoin, mutta pääasia on laittaa niitä vähän edes sekaan jotta kuorrutteesta ei tule liian kovaa. :) Ainekset laitetaan vain kattilaan ja sulatellaan yhteen. Tämän kuorrutesoossin levittelin sitten kakun päälle ja laitoin hetkeksi jääkaappiin kovettumaan, jonka jälkeen vielä pursottelin valkosuklaata koristeeksi.



Kakusta tuli kyllä aika makeaa, mutta hyvää. :) Tuleepa pysyttyä syömisessä kohtuuden rajoissa kun on niin makeaa ettei tee mieli montaa palaa kerralla! ;)

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku! :)

    Ja kivan näköinen blogi sinulla. Olen ensi visiitillä, ja taidanpa jäädä seuraamaan :). Minäkin olen aloitellut bloggaamista aika vastikään, aika saman ikäiset blogit meillä siis :).

    VastaaPoista
  2. Maikkia: Kiitoksia kovasti! :) Täytyypä käydä kurkkaamassa sinunkin blogiasi. :)

    VastaaPoista
  3. oi että tuo oli kyllä niin hyvää, loppujen lopuks minä tuosta taisin puolet syödä :P :'D

    VastaaPoista
  4. everu: No hyvä et joku sen söi! :D

    VastaaPoista