4. heinäkuuta 2010

Sagittaria

Nyt vihdoin kuvia toisesta valmistuneesta Sagittariasta. Tämä on itseasiassa huivi nro. 2, ensimmäisestä valmistuneesta tulee kuvia sitten myöhemmin kun saan ne käsiini siskon kameralta. :D

Ensimmäiseen Sagittariaan tuli pari harmillista virhettä jotka huomasin vasta jo pingoitetusta huivista, ja mielessä kävi jopa purkaminen, mutta mitä turhia, harvan silmä niitä virheitä käytössä huomaa. :D Itse sitä vaan on omia tekeleitään kohtaan niin kriittinen, vaikka tällä hätäisellä luonteella ei jaksakaan tehdessä tarkistella useasti että meneekö kaikki langankierrot varmasti oikein (vaikka pitäisi!). Ehkä ne ekan huivin virheet meneekin puolittain naapurimaan kuninkaallisten häiden piikkiin, niitä katsoessa nimittäin sitä ekaa huivia neuloin. ;) Ja loput syystä meneekin sairasloman ja vahvan lääkityksen piikkiin.. :D No ei, ihan kelpo siitäkin huivista kuitenkin tuli, vaikka tästä tekstistä ehkä saa jo sen käsityksen että lopputulos ei ole Sagittariaa nähnytkään. :D

Halusin kuitenkin tehdä heti perään toisenkin Sagittarian, koska malli oli niin kiva ja ensimmäinen valmistui aika kivuttomasti. Kaapissa olikin sopivasti valkoista woolia joka sitten päätyi puikoille. :)


Niin, eipä tästäkään täydellistä tullut. Reunus on ilmeisesti sittenkin liian tiukkaan päätelty koska reunuksen kauniit kuvioinnit eivät tässä pääse ollenkaan oikeuksiinsa. Ajattelin yrittää uutta pingotusta kun ehdin ja jaksan, silläkin saa jo ehkä kuviota paremmin esiin. Mutta on tää ihan kiva näinkin. :) Seuraavissa pitsihuiveissa täytyy vaan ihan oikeasti sitten yrittää päätellä vieläkin löyhemmin.. :)


Malli: Vilman ihana Sagittaria
Lanka: Novita Wool (menekki n. 150g)
Puikot: nro. 6
Koko: n.200x95 cm. (Tein vähän vähemmän peruskuvion mallikertoja kuin ohjeessa, mutta puikot oli puoli numeroa isommat koska halusin vielä ilmavamman ja kevyemmän huivin)

Sagittaria oli ensimmäinen niskasta aloitettava kolmionmuotoinen pitsineulehuivini, olen aiemmin tehnyt vain suorakaiteen muotoisia pitsihuiveja. Tämä pääsee varmasti ahkeraan käyttöön syksymmällä.. :)

6 kommenttia: