30. elokuuta 2010

Lämpimäisiä

Uunissa on muffinsien lisäksi paistettu viime päivinä muitakin lämpimäisiä, nimittäin vinyylilevyjä. :D

Näitä vinyylilevykulhojahan on blogeissa nähty ennenkin, mutta pakkohan se oli itsekin kokeilla. :) Nopeaa ja helppoahan se olikin, ainoa kriittinen vaihe oli ehtiä muotoilla uunista otettu levy ennen kovettumista. Mutta mokatkaan ei näissä haittaa koska levyt voi aina pehmittää uunissa uudestaan. :)Tein aaltomaljojen lisäksi myös neliskulmaisia, molemmat on mielestäni ihan hauskoja. :)
Yksi kulho pääsi jo avain- ja koruastiaksi eteisen lipaston päälle, yksi meni viemisiksi ja siskollekin taisin luvata pari. :) Nää on aika kivoja meikkien tai korujen säilytykseen, ja paperillisten karkkien kipponakin tää on hauska. :) Sitä pinkkiä vinyyliä en uskaltanut vielä sulattaa, halusin harjoitella ensin tavallisilla, mutta eiköhän sekin lähiaikoina pääse uunin lämmöstä nauttimaan.

9 kommenttia:

 1. Onpas kivoja! Noita askartelublogeja vähemmän seuranneena en ole tällaisiin aiemmin törmännytkään. Mistäs löytäisi tarkat teko-ohjeet (lämpötilat ja aika jne)? Tiedä vaikka innostuisi kokeilemaan... :)

  VastaaPoista
 2. Hyvän muotoisia tuli! :) muistan kuinka mun eka vinyylikippo....noh, sanotaan näin, että siitä tuli hyvin persoonallisen muotoinen....:D pyöreää tai symmetrisyyttä ikinä nähnytkään..:D

  VastaaPoista
 3. Maikki: Kiitos! :) No lyhykäisyydessään ohje on seuraava: Laita pellille jonkinlainen uuninkestävä kulho nurinpäin ja sitten puhdistettu vinyyli kupin päälle. Asteita uunissa oli 125 ja itse annoin vinyylien olla uunissa n. 4-6 min, sen verran että levy oli mukavasti taittunut ja pehmennyt. Sitten uunista pois (varo kaasuja avatessasi uunia, ovat myrkyllisiä) ja nopea muotoilu patakintaat kädessä. :) Muotoillessa pitää tosiaan olla nopea koska vinyyli jähmettyy nopeasti! Mutta mikäli muoto ei onnistu niin uudestaan vaan uuniin. :)

  Madam B.C : No, kokeilemallahan sitä oppii. :D Ja kiitti!

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavan näköisiä, tämä on jotain mitä pitää joskus vielä ehdottomasti kokeilla!

  VastaaPoista
 5. Hei. Teit helmikuussa siskollesi palmikkopipon. Miten kavensit sen? Oon iteki tekemässä palmikkopipoa ja kavennuksen kans on vähän ongelmia :)

  VastaaPoista
 6. Elios: Kiitos! :)

  Laura H: En nyt löytänyt ohjetta kun kirjoittelin sen kutoessa vaan johonkin paperilapulle ja se on missä lie.. :D Mutta muistelisin suunnilleen näin: Jos katsot tuota kuvaa tuosta tekemästäni piposta, niin ensin aloin kaventaa noista palmikon molemmin puolin menevistä 2 n-kohdista niin että niihin jäi 1 n. Seuraavaksi päätin 2 o-kohdat niin että niihin jäi vain 1o, sen jälkeen päätin palmikot. Tässä kohtaa silmukoita oli jäljellä enää niin vähän että loput meni tasaisella kavennuksella. Tuolla tupsun alla on siis n. 3 cm sellaista jossa ei ole enää palmikkoa, mutta aika nätisti tuo silti asettui. :) Saitkohan nyt tästä selityksestä selvää? :D Kysy jos on jotain epäselvää niin yritän vielä selventää, ja etsiä jostain sen kirjoittamani ohjeen! :D

  VastaaPoista
 7. Aikas hauskoja nämä kulhot. En olekaan aiemmin nähnyt, mutta enpä mie juuri askartelublogeja seuraakaan, kun näissä neuleblogeissakin on ihan tarpeeksi tekemistä :D

  VastaaPoista
 8. Olen itsekin kaventanut tuota 2 n-kohdista niin että niihin jäi 1 n ja 2o-kohdat 1o mut sen jälkeen tuli vähän ongelmia :D

  VastaaPoista
 9. Tess: Kiitti! :D

  Laura H: No onko silmukoita sitten vielä paljon jäljellä kun olet nuo kavennukset tehnyt? Kokeile niin ettet tee enää palmikonkiertoja vaan pelkkää oikeaa, ja sitten kaventelet tasaisesti? Lopuksi päätin vähän isomman silmukkamäärän kerralla. Jotenkin niin sen itse ratkaisin, ja lopputuloksesta tuli ihan hyvännäköinen. :> Eli tavallaan näyttää että palmikot loppuu, ja päätyyn tulee parin sentin suora osuus jossa kavennuksia tiuhaan.

  VastaaPoista