22. heinäkuuta 2011

Asuntomessut

Tänään käytiin Timon kanssa asuntomessuilla ihastelemassa ja haaveilemassa, vaikkei mikään rakentaminen tai edes remppaaminen ole ajankohtaista, kun vuokralla asutaan. Sisustukset ja tilaratkaisut on kuitenkin tosi mielenkiintoisia, ja ainahan voi haaveilla että sitten kun... :)

Messuilla oli tosi hienoja taloja, tosi upeita sisustuksia ja toimivia ratkaisuja, mutta toki löytyi sellaisiakin kohteita jotka ei olleet meidän makuun. Kuvia räpsein innokkaasti siihen asti että kamerasta loppui akku... :D Tässä nyt kuitenkin otteita messuilta kollaasien muodossa, ja voin varoittaa heti etukäteen että kuvia on luvassa ihan reippaalla kädellä.. :D Kollaaseihin on koottu vain otteita, enkä jaksa eritellä kohteita erikseen että mikä on mistäkin talosta, olisi aika kova homma.. Joten nää saa luvan toimia nyt tällaisinä koosteina vain. :) (Kollaasit kannattaa klikata isommiksi että pikkukuvat näkyy!)

Yksi suurimmista yksittäisistä syistä miksi oon odottanut messuja niin kovasti, on se että Anna on tehnyt sinne upeita juttuja kahteen kohteeseen. Oli kiva päästä näkemään tuotteet vielä valmiissa ympäristössään, sen lisäksi että oon istunut kahvikupponen kädessä seuraamassa noiden tuotteiden valmistumista. Ja mahtavalta näytti!


Ja seuraavassa vähän otteita muutamista hienoista olohuoneista. Tykkään varsinkin tuosta missä on iso valkoinen sohva.


Tässä vähän makuuhuoneita jotka jotenkin ihastutti. Osa on vähän liian ylellisiä sellaisinaan, ja osa vähän liian maalaisromanttisia, mutta näissä kaikissa on jotain elementtejä joista tykkään. :) Tuo keskimmäisen kuvan pääty on tosi hauskan näköinen, ja oikean alakulman makuuhuoneessa ihastutti lähinnä neulottu viltti. Neulottuja vilttejä näkyi muutenkin paljon, mikä lämmitti käsityönharrastajan sydäntä. :P Vähän hämmästytti tuo värimaailmojen samanlaisuus, tuntui että suuri osa makuuhuoneista oli värimaailmaltaan valko-beige-mustia.


Kaj Stenvallin taulujen mukaan sisustettu kohde kiinnosti jo valmiiksi. Idea on hauska, ja meidän seiniltä löytyy aika monta Stenvallia julistetaulua.


Ruokailutiloista ja keittiöistä seuraavat herättivät ihastusta. Mainita täytyy ainakin vasemman yläkulman ruokapöydän yllä oleva lappu-lamppu, joka on tosi hauska yksityiskohta.


Yksi ennakkoon kiinnostaviksi merkkaamistani kohteista oli Paola Suhosen sisustama kerrostalokaksio. Kohde poikkesi vähän muista messukohteista, ja siitä löytyikin hauskoja juttuja, esimerkiksi virkatut ankkurityynyt, oksilla päällystetyt kaapit ja myrskylyhdyistä tehty valaisin.


Parvekkeitakin tuli ihailtua, ja voi kun meidänkin parvekkeelle saisi tuollaisen sohvaryhmän!


Aika monista messukohteista löytyi seinämaalauksia tai valokuvatapetteja. Suurimmiksi suosikeiksi nousi olohuoneen seinän iso pyörremäinen kuviointi, ja keskimmäisessä pikkukuvassa näkyvä karttamaalaus.


Tekstiili- ja vaatetusalan ihmisenä kiinnitin paljon huomiota tekstiileihin, ja huomasin että tekstiileissä näkyi aika monenlaisia hauskoja pintoja. Esimerkiksi koristetyynyjä näkyi paljon erilaisin laskoksin, vekein ynnä muin pintakuvioin. Samoin tosi monessa kohteessa oli neulottuja ja virkattuja vilttejä ja koreja, ja yhdestä kohteesta bongasin virkatun vessanmaton, ja toisesta virkatun seinäkellon. :)

Messuille kannattaa ehdottomasti mennä käymään jos mahdollista. Vaikka jotkut jutut näyttikin toistuvan kohteesta toiseen, löytyi tosi erilaisia kohteita ja niitä uusia, luoviakin juttuja. :)

3 kommenttia:

 1. Kiitos kattavista kuvakollaaseista!

  Kiva kurkata messutaloihin, kun emme ole tänä vuonna menossa itse paikan päälle :).

  VastaaPoista
 2. Samat sanat, kiitos kuvista! Aika monta itseänikin miellyttävää juttua oli kuvissa:) Mutta paikan päälle en uskalla juurikaan sen takia kun on tämä remontti meneillään ja sitten tulee jo liian paljon kaikkea kivaa nähtyä minkä itsekin haluaisi toteuttaa;)
  Eikä remontti valmistuisi koskaan!

  VastaaPoista
 3. Maikki: Hyvä että kuvista oli iloa! :)

  Niinu: Joo tuo vaara olisi olemassa että tulisi remppaan liian suuria muutoksia :D Parempi varmaan pysytellä kotona ja alkuperäisissä suunnitelmissa! ;D Mutta kiva että kuvat ilahdutti :)

  VastaaPoista