22. maaliskuuta 2013

Visuaalista markkinointia


Vihjaisinkin tuossa edellisessä postauksessa jo tästä, mutta ajattelin nyt postata aiheesta vielä vähän paremmin. Olen siis aloittanut töiden ohella iltaopiskelut aikuiskoulutuspuolella, ja opiskelen visuaalista markkinointia. Opiskelua on takana nyt kaksi viikkoa, ja olen todella innoissani. :D

Kurssit on lähteneet pyörimään jo vuodenvaihteessa, ja viralliset hautkin missasin täysin, kun bongasin tämän koulutuksen vasta kuukausi takaperin. Yhteydenotto koululle ja opettajaan, haastattelu puhelimessa, käynti koululla, ja olin opiskelija. :) Pääsin mukaan vielä tässä vaiheessa, koska pohjaopintoina mulla on kuitenkin Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinöörin paperit ammattikorkeakoulusta, ja työkokemusta vaatekaupasta löytyy jo viiden vuoden ajalta, hakuehdot siis täyttyivät kohdallani ja kurssilla oli vielä tilaa, joten mukaan vain. :) Vähän on kiinni otettavaa, mutta hyvin olen päässyt mukaan.

Tällä hetkellä käyn siis visuaalisen makkinoinnin kurssia, joka on osa markkinointiviestinnän ammattitutkintoa. En vielä tiedä, käynkö vain tämän puolivuotisen kurssin, vai luenko koko tutkinnon. Koko tutkinto olisi sitten vielä vuosi lisää. Aika näyttää ja fiilis ratkaisee. :) Nyt tuntuu kuitenkin mukavalta!

Koulutus toteutuu niin, että lähiopiskelua Kauppaopistolla on yksi ilta viikossa, ja sen lisäksi on sitten etä- ja itseopiskelua. Koulutuksen sisältö kattaa muun muassa seuraavia aiheita: tilan hahmottaminen ja hyödyntäminen, visuaalisen suunnitelman laatiminen, tilan piirtäminen: pohja- ja julkisivupiirrokset sekä perspektiivikuvat, värit ja materiaalit, valaistus, messu- ja näyttelysuunnittelu, myymälätilan suunnittelu, tapahtuman suunnittelu, esillepanon ja näyteikkunan suunnittelu, suunnitelmien budjetointi sekä työhyvinvointi.

Niin paljon mielenkiintoisia aiheita, etten meinaa malttaa odottaa! Juuri tällaista oon halunnutkin vielä opiskella tämän amk-tutkintoni lisäksi.


Nyt ollaan piirtämässä tilojen pohjapiirroksia. Viime viikolla piirrettiin perspektiivi-kuvia, ja tehtiin tunnelmatauluja erilaisista sisustuksista.

Mood boardien eli tunnelmataulujen tekeminen oli amk:ssakin mun lempijuttujani, askartelijana rakastan tällaisia visuaalisia leikkaa-liimaa - tehtäviä. Jos läksynä on lukea iso kasa sisustus- ynnä muita lehtiä, ja leikellä niistä ihania kuvia, niin ei ole kauhean vastenmielisiä läksyjä, vai mitä? ;)

Mood boardit toimivat siis tunnelmatauluina, joilla esimerkiksi asiakkaalle esitellään tilaan sopivia erilaisia sisustusmahdollisuuksia. Mood boardit eivät ole siis valmiita sisustussuunnitelmia, vaan sellaisia fiilistelytauluja joilla haetaan haluttua tyyliä ja tunnelmaa, sekä esitellään ideoita.Tehtävänä oli valita kotoa yksi tila, ja tehdä siihen tilaan kolme erilaista mood boardia erilaisilla tyyleillä. Tilaksi valitsin keittiön/ruokailuhuoneen, ja alla kuvassa näkyvät valmiit mood boardini.

Ihania, mutta työläitä, tehtäviä. :) Toki paljon on kiinni itsestäkin, että kuinka paljon panostaa.

Tällä hetkellä aika tuntuu menevän joko töissä tai kouluhommissa, kun viiden työpäivän lisäksi olen yhden illan viikosta koulunpenkillä, ja lisäksi väännän sitten kotiläksyjä. :D No, ehkä tää opiskelukin tästä vähän ajan kuluttua vähän rutinoituu, ja aikaa jää taas paremmin muuhunkin.. :)

Kiva kuitenkin opiskella taas, ja tuntuu että olen taas uudella tavalla innostunut töistäkin, kun niihinkin saa vähän syvempää otetta tuon opiskelun kautta. :) Omille jutuille, kuten AICA designille on jäänyt hävettävän vähän aikaa ja panostusta viime aikoina, senkin kanssa täytyy skarpata kunhan nämä opiskelut alkavat rullata. On ollut vähän erilaista opiskella tällä kertaa töiden ohella, kun aina ennen asetelma on ollut käänteinen - opiskelut ovat olleet etusijalla ja niiden ohella olen käynyt sitten iltaisin ja viikonloppuisin töissä. Nyt tilanne on päinvastoin, mutta aika kivuttomasti on kyllä muutos sujunut. Onhan tuosta valmistumisesta vasta alle kaksi vuotta, joten opiskelutekniikat ei ole päässeet unohtumaan... :D

Olen innostunut, ja se on ihanaa! :D

6 kommenttia:

 1. Moodboardit niin tuttuja juttuja mullakin :)!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hienolta ja mielenkiintoiselta! Mä olen tehnyt vain ns. vapaa-ajalla moodboardeja, mutta on ne hauskoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitä se onkin! :) Joo niitä on kyllä kiva tehdä. :)

   Poista
 3. Wau, onnea uudesta aluevaltauksesta! :)

  VastaaPoista