15. toukokuuta 2013

Alkoholiton juomavinkki kesän juhliin


Kesän juhlat lähestyvät, ja tarjottavia mietitään varmasti monessa kodissa jo kiivaasti. Usein juhlissa kaikkeen muuhun ruoka- ja juomapuoleen on kyllä panostettu, mutta alkoholittomana juomana tarjotaan pelkkää mehua tai limsaa. Mehuissa ja limsoissa ei ole mitään vikaa, mutta jos haluaa vähän vaihtelua alkoholittomiin juomiin, kannattaa kokeilla erilaisia alkoholittomia juomasekoituksia marjojen kera.

Itse testasin Vadelmafantasiaa, joka olikin erittäin raikas juoma. Vadelmafantasia sekoitetaan vadelmalimsasta, Fanta Lemon -limsasta ja kivennäisvedestä. Kivennäisvesi vei limsojen makeutta pois ja raikasti kokonaisuutta, mikä varmasti sopii varsinkin aikuisten makuun. Juoman sekaan tiputin jäisiä mustikoita sekä vadelmia, jotka viilensivät juomaa, ja toivat juomaan lisää marjaisaa makua.  



Jos jaksaisi vähän vielä hifistellä, voisi marjat jäädyttää jääpalojen sekaan. Se näyttäisi varmasti kivalta kannussa, ja juoma pysyisi pidempään kylmänä. :)




Tämä Vadelmafantasia oli tosi helppo ja nopea valmistaa, ei vaatinut suuria ponnisteluja, mutta vaikuttaa juhlakattauksessa varmasti mietitymmältä vaihtoehdolta kuin tavallinen limsa tai mehu. Voisin kuvitella, että varsinkin lämpiminä kesäpäivinä näin raikas juoma maistuisi vieraille. :)

Meillä kotona juomien ikisuosikki lapsesta asti on ollut sekoittaa appelsiinitäysmehua ja spritea, siinäkin on ihanan helppo ja raikas vaihtoehto. Sitä tehtiin usein lauantaisin saunan jälkeen, kesäisin janojuomaksi sekä erilaisiin juhliin. Makea ja kupliva juoma, joka maistuu sekä aikuisille että lapsille.

Tämän Vadelmafantasian jälkeen iski halu kokeilla samantyylisiä juomia muistakin limsoista yhdistelemällä, tässähän on vain mielikuvitus rajana! Valitsemalla tietyn väristä limsaa, voi juoman sävyttää vaikka juhlien teemavärin mukaan. :)



6 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä, kokeilen varmaankin pian. Mäkin sekoitan monesti appelsiinimehua ja fantaa tai kivennäisvettä. :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää hyvältä ja kuulostaa helpolta! Tätä vois joskus tehdä tarjolle illanistujaisiin alkoholittomaksi vaihtoehdoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa olikin, ja nopeaa! Kaikki vaan kannuun ja lusikalla sekoitus. :) Kannattaa testata!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sitä se kyllä oli, ja maku oli raikas myös! :)

   Poista