2. toukokuuta 2013

Vappu


Vappu sujui täällä päin aika vaihtelevissa ilmoissa. Eilen saatiin sekä vesi- että räntäsadetta, ja lopulta iltapäiväksi ja illaksi myös auringonpaistetta.

Vappuaaton olin töissä, ja vappuaaton iltaa vietettiin kaveripariskunnan kanssa. Puhallettiin ilmapalloja (kavereiden lasta ajatellen, tietysti. ;) Vaikka saatiin me aikuisetkin siitä aika paljon huvia..), syötiin hyvin ja pelattiin, vietettiin leppoisaa iltaa. Ei mitään ihmeempiä, mutta eipä muuta kaivattukaan. :) 

Vappupäivä eli eilinen kului siskon ylioppilasjuhliin leipoen. Tehtiin iso satsi macaronseja, ja muitakin leivonnaisia pakkaseen odottelemaan. Macaronseja ei tietenkään vielä täytetty (paitsi toki yhdet maistiaiset... :P), vaan macaronsit kootaan vasta sitten juhlia edeltävänä päivänä. Yhdessä leipominen on kyllä tosi kivaa! Paljon kivempaa kuin yksin leipominen. :)Multa jäi tänä(kin) vuonna tekemättä simat ja munkit, mutta onneksi niitä saatiin silti. Äiti oli leiponut munkkeja, ja sekä äiti että anoppi olivat tehneet meillekin simaa, joten riittämiin oli kaikkea vaikken itse mitään tehnytkään. :D Hyvä niin.

Ainiin, ja niistä edellisen satsin macaronsien munankeltuaisista tein tosiaan jäätelöä. Meillä ei ole jäätelökonetta, vaan tein jäätelön jäähdyttäen sitä aina pakkasessa ja vatkaten sitten vähän väliä seosta sähkövatkaimella. Saa nähdä mitä siitä tulee, se nimittäin ei ole vieläkään tarpeeksi kovaa, että siitä voisi tehdä jäätelöpallon... Tiedä sitten menikö joku valmistusvaiheessa mönkään, vai ottaako jäätyminen vain aikansa. Palataan asiaan kun tiedetään paremmin... :D

2 kommenttia: