30. kesäkuuta 2013

Pihakarkelot


Täällä Kokkolassa oli viikonloppuna Mustakari in Memories -festarit meren äärellä. Sain työkaverilta lipun lauantaille, ja tarkoitus oli mennä katsomaan meininkejä, kun en ole vielä koskaan Mustakarin festareilla ollut. Tuli kuitenkin pari muuttujaa, ja festareilla jäi taaskin käymättä. Muuttujat oli kuitenkin positiivisia, kun oli niin mukavaa ettei malttanut lähteä, joten ei kai se huono ole.

Lauantai-ilta kului kaverien pihalla nyyttärimeiningillä grillaillen ja pienellä porukalla istuen. Herkuteltiin grilliribseillä, erilaisilla salaateilla, kasvis-halloumivartailla, patongilla, maissilla, lätyillä, kirsikoilla, kakulla, karkeilla ja vaikka millä. Illan teemat oli ruoka ja musiikki. Elävä musiikki ulkona terassilla ja myöhemmin sateen alettua sisällä. Anna oli laittanut terassin niin nätiksi, levittänyt värikkäät räsymatot ja sohvakin oli kannettu ulos. Ihanat kesäiset grillijuhlat. Onneksi kerettiin grillata ulkona ennenkuin sade yltyi sen verran, että oli pakko siirtyä jatkamaan iltaa sisälle.

Musiikista vastasi mies ja kitara, mahtavia coverbiisejä ja vielä mahtavampia omia biisejä, sekä huippuja improvisoituja biisejä. Ihan parasta. Naurua ja hyvää mieltä riitti.

Oli siis vain niin mukava tunnelma ja niin hyvää musiikkia, että Mustakarin Anssi Kela ja väenpaljous vesisateessa ei yhtään houkutellut.
Huomasin muuten, että alkuillan grilliherkuista ei tullut otettua yhtään kuvaa. Nälissään töiden jälkeen syötiin vaan, ja kamera tuli kaivettua esiin vasta jälkiruuan aikaan, kun maha oli jo riittävän täynnä. Mut olipahan hyvää, kun ei ehtinyt ajatellakaan kuvaamista.

Kaikenkaikkiaan oli sellainen mukavan leppoisa, rento ilta. Jos olis piha ja grilli niin järjestäisin omatkin grillijuhlat.


2 kommenttia:

  1. Nam, mikä lättyannos! :D Suunnitelmissa olisi täälläkin pienet grillijuhlat (tai ehkä useammatkin), kunhan kesäkeittiö valmistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää! :) Kuulostaa ihanalta ajatukselta tuo kesäkeittiö, ehdottomasti sitten vaan grillijuhlat pystyyn kun se valmistuu!

      Poista