31. heinäkuuta 2013

Marimekko - ei kai taas??


Taas velloo kopiointikohu Marimekon ympärillä. Ihan oikeasti, ei kai taas??


Kuva: täältä


Pakko vaan myöntää et pahastipa samalta näyttävät Terese Moorhousen "Isoisän puutarha"-kuosi, ja Pat Hutchinsin Rosie's walk- lastenkirjan kuvitukset... Marimekon taiteellinen johtajahan on jo kiistänyt kopioinnin, mutta onhan tuohon Isoisän puutarhaan otettu selvästi vähän enemmän kuin vähän inpiraatiota Hutchinsilta.

Edellisestä Marimekon kopiokuosista kirjoittelin toukokuussa täällä. Silloin olin pettynyt, ja nyt olen vielä pettyneempi. Ei kai suomalaisessa arvostetussa design- yrityksessä oikeasti ole toimintatapana kopioida tai vähintään hakea reilulla kädellä inspiraatiota muiden töistä?? Hitsi vie, kyllä Suomessakin osattaisi tehdä ihan itsekin!

Olen Marimekko-fani, ja haluan arvostaa ja rakastaa suomalaista työtä ja designia, sekä Marimekkoa jatkossakin, joten piirrättehän jatkossa kuosit ihan itse??


10 kommenttia:

 1. Täytyy kyllä sanoa, että kuinka tyhmä oikeasti saa olla, jos menee suoraan kopioimaan! Jos hakee ideaa niin luulis, että sitä muuttaisi edes jotenkin, mutta kun nuo ovat samanlaisia, vain värit erona.

  Paljastuukohan näitä vielä lisää.. :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä mäkin pelkään, ettei nää olleet vielä tässä... :/

   Eikä mene järkeen mitenkään päin, että uskalletaan edes kopioida suoraan, eikö ne pelkää edes paljastumista jos ei muuta?? Hakis edes inspiraationsa niin että kun ihastuvat johonkin upeaan, tekisivät siitä täysin oman versionsa, niin että olisi tosiaan pelkästään inspiroiduttu, eikä kopioitu...

   Poista
 2. Menny kyllä maku koko yrityksestä! Osaisitko sinä tai joku muu selvittää miksen voi kommentoida ipadilla?:( Aikaisemmin jo kyselin, kun en voinut kännykälläni ja nyt ostin tabletin niin en saa silläkään kommentoitua? :(( En ole hirvittävän etevä näissä blogi asioissa niin en ymmärrä mistä se voi johtua..Kiitos jos osaat auttaa.. Kaikki muu onnistuu tabletilla, mutta en ole päässyt moneen päivään harmikseni kommentoimaan! Lukemassa on kuitenkin käyty!:) Milloinkas sulla nyt paikkakunta vaihtuu? Ajattelin vain, että saattaa tulla pieni blogitauko vaiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo harmittaa että Marimekko sortuu tuollaiseen. :/ Hassua että et pääse kommentoimaan tabletilla, nimittäin itse kirjoitan tätäkin kommenttia tabletilta (en kylläkään iPadilla vaan Samsungilla)... tosin huomasin aluksi että firefoxin selaimella en pääse kommentoimaan, mutta ghromen selaimella onnistuu. Kokeile siis ekana eri selaimia, pääsetkö niistä millään? Toisena kannattaa kokeilla käyttää sivuja mobiilinäkymässä, se on suunniteltu mobiililaitteille joten toimii paremmin mobiililaitteilla eli sekä kännykällä että tabletilla. Toivottavasti löytyy ratkaisu ja pääset kommentoimaan. :)

   Paikkakunta vaihtuu mulla ylihuomenna. :D Koko ajan on siis kaaos täällä päällä, mutta yritän löytää sen verran aikaa blogillekin ettei ainakaan monen päivän blogitaukoa tule. :) postauksia kun on luonnoksissakin puolivalmiina odottamassa niin on helppo postata.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No sanos muuta. :/ Toivottavasti näitä ei enää paljastu...

   Poista
 4. Moi! Ilta-Sanomat on törkeesti kopioinnut kuvan blogistani ilman minkäänlaista lähdetietoa. Arvostaisin jos voisit itse laittaa lähteeksi blogikirjoitukseni http://ramsamsaa.blogspot.fi/2013/07/rosies-walk-isoisan-puutarha.html.
  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ai tuo kuva on sinun tekemäsi, onpa törkeää lehdeltä käyttää sitä ilman lähdetietoa! :O Vaihdan toki silloin lähdetiedot, ja kenties koko kuvankin siihen alkuperäiseen sinun kuvaasi, kunhan pääsen tietokoneelle. :)

   Poista
 5. Eikö olekkin! Ilmeisesti kuva oli myös heidän painetun lehden etusivulla. Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huhhuh, tosi törkeää. Ja jotenkin ironista et käyttävät plagiointi-jutun yhteydessä toiselta varastettua kuvaa... :D

   Poista