5. joulukuuta 2013

Käsityölahjat jouluksi - vielä ehtii!


Joulukuu pyörähti käyntiin, mutta jouluun on vielä melkein kolme viikkoa aikaa. Vielä ehtii tehdä lahjoja joulupakettiin myös itse, mutta mitähän sitä tekisi?

Nyt seuraa siihen muutamia vinkkejä!

Keräilin lahjaideoita nyt vain oman blogini kätköistä, ja valkkasin mukaan vain sellaisia, jotka oikeasti ehtii vielä toteuttaa. :)

Huopatossut





Huopatossuja oon tehnyt joululahjoiksi jo monena vuonna, ja aina ne on olleet mieluisia. Ohjeenkin olen näihin kirjoittanut, se löytyy täältä.


Villasukat

 Tennarisukat, palmikkosukat, raitasukat.... Aikuisille jo villasukatkin on mieluisia joululahjoja. ;)


Lapaset

Lapaset ehtii vielä hyvin tikutella jouluksi, ja lämpöäkin niihin saa lisää, kun vuoraa lapaset esimerkiksi trikoolla tai fleecellä.


Herkkuja




Kokoa herkkukori itse leivotuista herkuista. Entä jos leipoisitkin joululimppua, vuokakakkua, tekisit konvehteja ja vaikkapa hilloa? Lahja, jota varmasti arvostaisi niin äiti kuin anoppi, mummo tai ystäväkin. Helppo lahja heille, joilla on jo kaikkea. :)


Kauratyyny



Kauratyyny auttaa sekä kylmänä että lämmitettynä särkyihin ja jumeihin. Näitäkin oon tehnyt moneksi jouluksi, ja kuullut että kovaan käyttöön ovat päässeet.


Virkatut neulatyynyt








Käsitöitä harrastava ilahtuu varmasti söpöstä neulatyynystä. Itse olen tehnyt kilpikonnan sekä muffinseja, mutta näissähän on vain mielikuvitus rajana!


Koristellut purkit 


Itse koristellun purkin voit täyttää joko itse tehdyillä herkuilla, kaupan konvehdeilla, tai miksei vaikkapa tuikkukynttilöillä.


Virkatut korit


Korinkin ehtii hyvin vielä virkata matonkuteesta, ja senhän voi taas täyttää täysin mielikuvituksensa ja lahjansaajan harrastusten mukaan. Täytä se vaikkapa ylellisillä saunatarvikkeilla kuten saunatuoksuilla sekä pellavaisilla laudeliinoilla, tai täytä käsitöitä harrastavan lahjansaajan kori langoilla.


Meikkipussukat ja pikkukukkarot



No koska niitä nyt tarvitsee aina.


Patalaput


Avainnauha

 
Sytykeruusut

Kananmunakennoista tehtävät sytykeruusut ovat mainio, tarpeellinen lahja takan tai puusaunan omistajille.


Neulottu siivousliina



Puuvillasta tai bambulangasta neulottu siivousliina valmistuu yhdessä illassa.


Lapselle ehdit hyvin kutoa vielä pipon ja kaulurin lempiväreissä



Tennarisukat lapselle






Vauvan peitto
Itse olen tehnyt näitä peittoja niin, että toinen puoli on puuvillaa, ja toinen pehmeää fleeceä.


Pehmokirja

Ystävän lapselle tein aikoinaan huovasta ompelemalla pehmokirjan, josta tykättiin kovasti.


Virkatut ja ommellut pehmolelut


Leluja voi ommella ja virkata ihan omastakin päästä, mutta vinkkaisin myös ihanista PaaPii Designin tee-se-itse ompelupaketeista, sellaisesta olen ommellut tuon kuvan Bambin. :)



Siinäpä vähän vinkkejä käsityölahjoihin, jotka vielä ehtii hyvin toteuttamaan. Nyt vaan puikot ja koukut heilumaan ja ompelukone laulamaan! :)


Millaisia joululahjoja te olette täksi jouluksi tehneet/ mitä aiotte vielä ehtiä tehdä pukinkonttiin? :)

9 kommenttia:

  1. Ite oon tehnyt kasan lapasia, alotin hyvissä ajoin ja näyttää kyllä että ehdin saamaan kaikki valmiiks :) tänään muuten mummolassa selattiin äitin ja mummon kaa novitan sukkalehtee, ja äiti ihasteli sun tennarisukkia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Parasta onkin jos tajuaa aloittaa joululahjojen teon tarpeeksi hyvissä ajoin, ettei tarvitse sitten paniikissa neuloa. ;) Tänä vuonna itse en saanut kovin aikaisin aloitettua, joten suuria en ehdi tänä vuonna tekemään... :/ Mutta jotain kuitenkin!

      Poista
  2. Kiitos, kiva että postauksesta oli hyötyä! :)

    VastaaPoista
  3. Olipas piristävä ja idearikas postaus! :)

    VastaaPoista
  4. Hei, mukava tällainen koonti itsetehdyistä joululahjaideoista. Itse ainakin pidän enemmän ajatuksella tehdyistä lahjoista! Mieleen tuli, että mitä kangasta/materiaalia käytät patalapuissa lämpöeristeenä? Olen huomannut, että kankaasta ommellut patalaput helposti jäävät hieman liian ohuiksi, jolloin sormia meinaa kuumottaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun kysyit, enpä hoksannut postaukseen kirjoittaa, mutta tosiaan, patalappujen väliin kannattaa aina laittaa eristehuopaa! :) Se on tiivistä, muutaman millin paksuista huopaa joka eristää todella hyvin, ei pala näpit mitenkään kun sitä on välissä. :)

      Ja kiitos, kiva kun tykkäsit postauksesta! :)

      Poista
  5. Täälläkin tulee vielä hoppu, että saan kaikki toiveet toteutettua. Kivoja ideoita, noista jokunen on itselläkin jo vähintään suunnitteilla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tahtoo aina mennä, että suurella innoilla aloittaa vaikka mitä joululahjoiksi, ja viimeinen viikko ennen joulua menee yömyöhälle neuloessa että ehtii tehdä kaiken valmiiksi. :P

      Poista