10. maaliskuuta 2014

Pullantuoksuinen viikonloppu


Viikonloppuvieraiden ansioista meillä tuoksui taas viikonloppuna leivonnaiset. Perjantai-ilta kului mukavasti keittiössä miehen kanssa yhdessä hääräillen, mustikkapiirakkaa ja korvapuusteja leipoen. Itseasissa mies hoiti aika pitkälti yksin nuo korvapuustit, mä vaan avustin niiden kanssa, mutta keskityin enemmänkin mustikkapiirakkaan. Yhdessä leipominen ja kokkailu on kyllä tosi hyvä tapa viettää yhteistä aikaa. :)

Halusin kokeilla mustikkapiirakkaa jollain uudella ohjeella, ja googlaillessa silmät osui maailman parhaaksi mainostettuun mustikkapiirakkaan. Sitä siis! Ohje löytyy siis täältä. Päällisen tein tuplana, ja leipomisvaiheessa meinasin tuplata pohjankin kun määrä näytti niin vähältä, mutta sehän nousikin uunissa tosi paljon! Pohjaan siis riitti ohjeen mukainen määrä hyvin. En nyt tiedä oliko tämä maailman parasta mustikkapiirakkaa, mutta varsin hyvää kuitenkin.

Herkuttelua kompensoitiin sitten syömällä muuten vähän kevyemmin. Salaatti periaatteella kaikkea mitä kaapista löytyy. ;) Siinä oli ainakin jäävuorisalaattia, rucolaa, punaista paprikaa, punaista tomaattia, keltaista tomaattia, kurkkua, viinirypäleitä ja avokadoa. Avokadoa oon muutenkin vedellyt nyt tosi paljon leivän päälle levitettynä, ah miten hyvää.


Lauantain vastaisena yönä muuten heräsin aamuyöllä, ja haistoin pullan. Joita oltiin siis illalla leivottu. Aika hauskaa miten sen tuoksu tunkeutui heti aisteihin, vaikka muuten oli ihan unenpöpperöinen. Pullaa täytyisi kyllä leipoa useamminkin. :)

Pullantuoksu on yksi maailman parhaita tuoksuja. Ja siitä tulee aina lapsuus mieleen.


2 kommenttia:

 1. Sinulla on muuten tosi kaunis ja inspiroiva blogi! Montakin aihepiiriä siis yhdessä paikassa, jotka minuakin kiinnostavat :) Mukava eksyminen tänne siis oli kyseessä linkkauksia meidän blogin puolelta tänne seuratessa.

  Kiva, jos piirakka maistui :) Nimeämisessä puhui aivan varmasti pieni lapsuuden nostalgiakin maun lisäksi ;) En myöskään tajunnut joskus muinoin postausta tehdessäni mikä vaikutus tällä rempseällä nimeämisellä on, meille tulee nimittäin viikottain blogiin hakuja sanoilla "maailman paras mustikkapiirakka" ja reseptikin on suosituin blogitekstimme koko historian ajalta. Nykyteknologian edessä ihmeissään oleva äitini etenkin on ollut hämmentyneenä, kun joskus olen linkannut blogikirjoituksia, joissa samaista reseptiä on käytetty: "Siis tekkeekö nää kaikki ihmiset oikeasti piirakkaa sillä meiän reseptillä?" Kun kerroin miten moni ihminen on sivun lukenut, ilme meni vielä hassummaksi. Hänestä tuntui olevan melkoisen vinhaa selailla netissä kuvia siitä, kun toiset tekevät sillä omalla tutulla reseptillä ihan samaa ruokaa jossakin toisella puolella Suomea. Sitä itse unohtaa välillä sen, miten voimallinen netti onkaan :)

  -Annukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Annukka, ja kiva kun eksyit tänne ja jätit vielä kommentinkin! :)

   Herkullista piirakkaa ohjellaanne tulikin, kiitos siis ohjeesta! Ja joo, välillä tosiaan unohtaa tämän netin voimallisuuden ja laajuuden. Blogia kirjoittaessa se on ihan hyväkin asia, ettei ala miettiä liikaa. ;) Mutta onhan se uskomatonta miten netissä kaikki leviää, nopeasti ja laajalle. Ikinä ei tiedä mihin omat ohjeet päätyy, kuka niiden mukaan tekee ja missä asti. :)

   Poista