9. kesäkuuta 2014

Parvekepuutarha


Lauantai meni tosiaan kukkien istutuspuuhissa. Onneksi paistoi aurinko, joten samalla sai nauttia auringosta. :)

Nurisen aina kerrostaloasumisessa siitä pihan puutteesta, mutta saahan parvekkeestakin laitettua pienen puutarhan jos vaan haluaa. Eihän se nyt sama asia ole, mutta hyvä korvike kuitenkin!


Olin ajatellut ostaa tänäkin vuonna hortensioita, koska viime vuonna mun hortensiani oli niin upea koko kesän, mutta taisin jäädä mattimyöhäisenä nuolemaan näppejäni... Ainakin puutarhalta ne oli kuulemma myyty loppuun jo heti äitienpäivän jälkeen. Harmittaa, mutta olisi pitänyt olla aikaisemmin liikkeellä. Ihastuin sitten tuohon ylemmän kuvan vaaleanpunaista pikkukukkaa täynnä olevaan amppeliin, jonka nimeä en enää muista vaikka puutarhalla sen kysyinkin. Se on upea!

Lisäksi istutin paprikan, tulisen chilin, orvokkeja, yrttejä (basilikan, persiljan ja piparmintun), sekä siemenistä jäävuorisalaattia, lehtisalaattia ja rucolaa. Tiedän, että salaatit olis kannattanut istuttaa jo toukokuussa, mut ehtii ne vieläkin.

Yrttejä ja kukkia tekis mieli istutella vielä lisääkin, mutta pääseehän näilläkin alkuun... :)

Oottekos te laittaneet yrttejä tai muita hyötykasveja kasvamaan pihoille ja parvekkeille? Meiltä jäi tänä vuonna ekaa kertaa tomaatit ja kurkut laittamatta, mutta eiköhän meille oo hommaa näissäkin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti