5. kesäkuuta 2014

Pensselille puuhaa


Moikka!

Vähän hiljaista on ollut blogin puolella, mut niin on näyttänyt olevan aika monen muunkin blogissa... Ja kävijätilastoista huomaa et ihmisillä on näillä keleillä ollut muutakin tekemistä kuin lukea blogeja. ;) Mut se on hyvä vaan, nautitaan kesästä kun se vihdoin on täällä!

Itse oon nauttinut kuumista keleistä myös toimistolla. ;) Ei saisi valittaa kun siellä kerrankin tarkenee (yleensä meillä on toimistolla tosi viileää, nim. vielä viime viikolla viltti harteilla ja sormet jäässä), mutta kun sisäilma tuntuu ihan älyttömän paksulta ja tunkkaiselta, meinaa iltapäivisin olla jo happi tosi vähissä. Pieni ilmavirta tai tuulahdus raikasta ilmasta olisi pop, mutta täytyy varmaan vaan yrittää löytää vilpoista puettavaa, sekä pitää jääkylmä vesipullo käden ulottuvilla.

Tämän viikon illat on menneetkin parvekkeella hikoillessa. Operaatio "sutaisen sävytetyllä puuöljyllä parvekekalusteisiin helposti ja nopeasti uutta ilmettä" - ei sit ollutkaan ihan noin helppo. ;) Lopputulos on hyvä, mutta on se vaan ollut monen tuskaisen tunnin takana. Pikkupensselillä parveketuolien pinnojen välejä illat töpötellessä on tullut manattua muutamaan kertaan omat hyvät ideat maanrakoon.Mutta nyt on valmista! Parvekepöydän pinta saattaisi ehkä kaivata vielä yhden kerroksen, mut katsotaan nyt. Ehtiihän sen joskus myöhemminkin. Nyt alan nimittäin olla kurkkuani myöten täynnä puuöljyä tältä erää. ;)


Parvekkeen lattia suojattiin teippaamalla jätesäkit lattiaan, ettei pieniä tippuvia pisaroita tarvinut hysteerisesti varoa. Huomenna aion repiä nuo teippaukset vihdoin irti, ja ryhtyä laittamaan parvekkeesta vähän esteettisempää kokonaisuutta. Käytiin alkuviikosta ostamassa metritavarana tummanharmaata terassimattoa, jotka päästään huomenna sit vihdoin asentamaan paikoilleen. Meidän parvekkeen lattia kun on jätetty ihan vaan betonille, mutta onhan se nyt aika karun näköinen, ja tosi kylmä jalkojen alla.


Paras osuus on sitten edessä viikonloppuna, kun pääsen upottamaan sormeni vihdoin multaan ja istuttamaan parvekkeelle kukkia ja yrttejä. Lauantaiaamuna siis arvatenkin olis edessä reissu puutarhalle!

Aiotaan tänä vuonna uusia myös parvekkeen tekstiilit. Vanhat, vuosia palvelleet kukalliset ja vaaleansiniset ruudulliset saa lähteä, tilalle haluan jotain vähän tyylikkäämpää ja rauhallisempaa. Oon jo tutkinut netistä eri liikkeiden valikoimaa, aika vähän näyttäisi olevan vaihtoehtoja aina yhdessä liikkeessä... Mutta täytyy varmaan ottaa vaan jalat alle ja lähteä tutkimaan. :)

Aurinkoista loppuviikkoa!

2 kommenttia:

 1. Just tänään pähkäilin noita samoja juttuja. Öljyäminen on kyllä viheliäinen homma, mutta se kannattaa tehdä. Ja terassilla on mukava tepastella, kun on matto jalkojen alla.
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me on aiemmin öljytty noita kalusteita värittömällä öljyllä suihkepullolla, se oli kätevää ja nopeaa kun suihki vaan ja levitti rätillä! Mut nyt ajattelin et samalla voisin saada vähän uutta ilmettä kun vetelen tummemman ruskeaksi sävytetyllä öljyllä, joten se ei ollutkaan helppoa eikä nopeaa, kun piti tehdä pensselillä ja tosi tarkasti... :) Mut lopputulos palkitsee!

   Ja ehdottomasti matto täytyy olla jalkojen alla. Tähän asti meillä on ollut täällä parvekkeella vaan vanhoja mattoja kalusteiden alla, mut ne on jo niin aikansa eläneet et haluttiin panostaa nyt kunnon terassimattoon. Se on pehmoinen ja lämmin, ja pysyy hyvin paikoillaan! :)

   Poista