4. heinäkuuta 2014

Miksi? x 15


Miksi joidenkin on niin vaikeaa pyytää anteeksi?

Miksi asiat pitää jättää viime tippaan?

Miksi aina pyöräillessä on vastatuuli?


Miksi toisten on niin vaikea myöntää olevansa väärässä?

Miksi erilaisia hyljeksitään?

Miksi tämä kesä on ollut niin viileä?

Miksi niin monet sekoittaa hylan ja laktoosittoman keskenään?

Miksi muhun ei vain rusketus tartu?


Miksi joidenkin ihmisten kanssa tulee koko ajan väärinymmärryksiä puolin ja toisin?

Miksi jotkut jyräävän mielipiteillään ja persoonallaan kaikki toiset alleen?

Miksi toisilla on niin suuri tarve korostaa omaa paremmuuttaan?

Miksi itse annan vahvojen persoonien aina jyrätä mut?


Miksi nielen kiltisti kaiken kiukkuni?

Miksi taas sataa?

Miksi herään seitsemältä vaikka on vapaapäivän aamu?

3 kommenttia:

 1. Hyviä kysymyksiä.. Lisäisin vielä, että joutuuko ne vahvemmat persoonat pohtimaan samoja kysymyksiä? Vai voisivatko ne miettiä, että miksi jyrään aina kaikki heikommat alleni? Jaa-a.. Mutta tuo vastatuuli pyöräillessä osui ja upposi myös. Ja vaikka kuvittelisi, että takaisinpäin ajaessa tuuli olisi myöden, niin jo se onkin taas kääntynyt vastatuuleksi, kumma juttu!

  Elä murehdi liikoja, kyllä me heikommatkin vahvoja ollaan, vaikka se aina toisinaan ahdistaakin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pohdintoja sultakin. Itse ajattelen niin, että monesti ne jyrä-ihmiset ei oikeastaan ole vahvoja ollenkaan, vaan yrittävät vain pönkittää heikkoa itsetuntoaan jyräämällä muita? Ehkä he pitävätkin itseään oikeasti jotenkin huonompina tai epävarmempina, ja yrittävät nostaa itseään muiden yläpuolelle jyräämällä toisten mielipiteet ja persoonat alleen? Kokemukseni mukaan usein tuollainen käytös on myös kateutta ja katkeruutta, ja se taas saa myös vähän surulliseksi sen toisen ihmisen puolesta, koska ei varmaan sitten heilläkään ole helppoa olla omissa nahoissaan. Mutta toisinaan taas ne jyrä-ihmiset pitävät itseään oikeasti muiden yläpuolella, ja katsovat oikeudekseen jyrätä muut siksi koska itse ovat parempia ja tietävät paremmin? Joka tapauksessa, katson itse olevani vahva juuri siksi ettei mulla ole tarvetta jyrätä menemään, vaan mulla on ihan hyvä olla itseni ja muiden kanssa juuri näin, antamalla tilaa muillekin persoonille ja mielipiteille. Vaikka aika usein jonkun ajattelematon ja toiset jyräävä käytös ärsyttääkin (kohdistui se sitten minuun itseeni tai johonkin muuhun), niin loppupeleissä oon vaan tyytyväinen etten ole heidän nahoissaan. :) Mielelläni olen myös herkkä, en edes haluaisi olla vahva kovalla tavalla. Ja on mullakin vahvojakin mielipiteitä ja temperamenttiakin löytyy, mutta olennaista onkin se tapa ilmaista niitä ajatuksia ja tunteita, sitä ei tarvitse tehdä jyräämällä muut alleen.

   Eli varmaan ainakin osa niistä vahvoiltakin vaikuttavista persoonista miettii ihan samoja kysymyksiä, ja myös sitä, miksi jyräävät muut. Ainakin toivon, että miettivät. Asiathan ei ole ikinä mustavalkoisia, joku mun silmissäni vahva ja kova tyyppi saattaakin olla vain epävarma tai epäkypsä, tai sosiaalisilta taidoiltaan heikko?

   Ja vastatuulesta; mulla on töistä tullessa ihan aina vastatuuli. :D Mereltä päin tuulee, ja iltapäivisin siis suoraan vastaan kun pyöräilen töistä kotiin. Mut vaikka toisin vois tosiaan luulla, niin aamuisin ei silti oo myötätuuli. :D Mut vastatuuli vahvistaa reisilihaksia! :D

   Ja vielä selvennykseksi; nämä mun miksi?- postaukset on vähän tällaista ajatustenvirtaa. :) Haluan vähän herätää ihmisiä miettimään ja pohtimaan, ja samalla heittelen ilmaan ajatuksia joita oon pohtinut ja joita on joko pyörinyt pitkään mielenpäällä, tai tullut mieleen tässä postausta kirjoitellessa. :) Osa kevyempiä, ja osa syvällisempiä juttuja.

   Poista
  2. Huh, tulipa pitkä vastau! Pidempi kuin postaus. ;)

   Poista