19. heinäkuuta 2014

Pyöriä


Tänään iski inspis, sellainen pakottava tarve päästä ompelemaan - heti.

Piipahdin nimittäin ruokakauppareissulla Zeppelinin Metsolassa hiplailemassa kankaita, ja mukaan lähti ihanaa mustavalkoista polkupyöräkuvioista ohutta joustocollegea toppia varten. Heti kotiin päästyäni oli pakko päästä ompeluhommiin, höyrytin kangasta kutistumisen varalta, koska nyt ei ollut aikaa kankaan esipesuun. Jos olisin alkanut esipestä kangasta, olisin joutunut odottelemaan ompelua huomiseen, ja eihän se käynyt laatuun.

Kaavan otin omasta kaapista löytyneestä hyvin istuvasta topista, ja eikun ompelemaan. Ja siitä tuli tosi kiva! En ole ommellut trikoota tai neuloksia vuosiin, mutta koska sain joululahjaksi saumurin, on mua houkuttanut alkaa opettelemaan. Ja tänään aloitin täydellä höyryllä. :D Mähän oon vähän sellainen, että kun johonkin ryhdyn niin ryhdyn yleensä sata lasissa.

Aloitin kuitenkin simppelillä jutulla, topilla, etten heti möhlisi ja lannistuisi. Ja nyt oon ihan lapsellisen innostunut kun onnistuin. :D Oon ommellut paljon hienompiakin juttuja, mutta trikooseen en ole pitkään aikaa koskenut enkä tehnyt itselleni arkivaatteita, joten tää on mulle iso juttu. Toivon, että opin tätä hommaa lisää, ja voin alkaa tehdä itselleni käyttökelpoisia tunikoita, paitoja ja mekkoja.

Huomenna nakkaan topin pesuun, ja toivon ettei se kutistu tai ettei sivusaumat lähde kiertämään - etten joutuisi heti maksamaan oppirahoja siitä etten esipessyt kangasta.

Joka tapauksessa, mulle tässä tärkeintä oli itse prosessi, se että pääsin opettelemaan uutta - ja ompelemaan heti kun inspis iski päälle. Bonusta on, että lopputuloksesta tuli käyttökelpoinen. :D Kuvia saatte lähipäivinä! Piti vain päästä heti kertomaan, koska oon innoissani, mikä ehkä kävi jo selväksi.


2 kommenttia:

  1. Yleensä riittää pelkkä silityraudalla höyryttäminen, koska kuumempihan se on kuin pesu. Tosin kankaassa käytetyt viimeistysaineet ei välttämättä sillä lähde pois, mutta pestessä sitten. En usko, että toppi juurikaan sulla pesussa kutistuu, kivan näköinen siitä tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kokeneemmilta trikoon ompelijoilta kuulinkin tuo höyrytysvinkin. :) Eikä ainakaan vielä toppi kutistunut, tosin pesin sen vain hienopesussa ennen käyttöä... lopulliseen testiin se pääsee kun nakkaan sen tavallisen pyykin joukkoon, mutta en usko että se tuosta enää ainakaan huomattavasti kutistuu. Ja kiitoksia!

      Poista