21. marraskuuta 2014

Ruokalappuja sarjatyönä


Ompelin muutaman ruokalapun vahakankaasta sarjatyönä; kankaan leveydestä sai neljä joten niin monta sitten tein. Nää on mun mielestä hyviä vauvalahjoja, ainakin käytännöllisiä, eikä vauva kasva näistä ulos yhtä nopeasti kuin vaatteista. :) Kahdelle ruokalapulle on jo tiedossa käyttäjät, mutta kaksi jää kaappiin odottelemaan seuraavia lähipiirin pikkuihmisiä syntyviksi.


Kuvan kaikki ruokalaput ovat samanlaisia, mutta kahdessa taskut on käännetty eteen ja kahdessa ne on vielä tuolla nurjalla puolella johon ne on ommeltu. Tällä tavoin tehty tasku sieppaa paremmin tippuvat muruset ja puurolusikalliset, kun tasku pysyy kunnolla auki.


Vahakangas puolestaan materiaalina on kätevä helppoutensa vuoksi; sen voi vain pyyhkäistä tai virauttaa vesihanan alla, mutta se myös kestää hyvin pesua.

Ruokalapun malli on aika samanlainen kuin näissä aiemmin tekemissäni ruokalapuissa, en vaan löytänyt mistään silloin tekemääni kaavaa, joten jouduin tekemään uuden. :D Olisko aika alkaa arkistoida kaavat vähän paremmin, tai itseasiassa edes jotenkin?

8 kommenttia:

 1. Hei tosi hyvä idea kiinnittää tasku nurjalle ja kääntää eteen! Laitetaanpa korvan taakse! Siististi tehtyjä ja pirteitä ruokalappuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo tuo on kyllä kätsy tapa, vaikka kantit kääntyykin sen vuoksi vähän hassusti. Mutta käytännöllisyys ennen ulkonäköä. :)

   Poista
 2. Eikö tuukkin paljon kätevämpiä noin ku tasku on nurjalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ehdottomasti! En tekiskään ruokalappuja mitenkään muuten :)

   Poista
 3. Minusta paras ruokalappu tulee tällä ohjeella:http://tekeejapurkaa.blogspot.fi/2013/01/hihallinen-ruokalappu.html
  Taskun ompelua nurjalle puolelle en ookkaan tajunnut, mainio idea! Hihoja sen sijaan en jättäis pois, ne kuitenkin kerää valtaosan osumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti kätevä tuollainen hihallinenkin. :) Itse en vaan tuollaista hihallista nähnyt kenelläkään käytössä, enkä kuullut kommenttejakaan, niin ei ole tullut näihin itsetehtyihinkään tehtyä hihoja. :) Mutta täytyy kyllä joskus tehdä lahjaksi jollekin tuollakin ohjeella!

   Poista
  2. Jos sormiruokailuttaa niin muunlaisia lappuja minusta kannata harkitakaan. Mutta kyllä me lusikallakin syöttäessä käytetään mieluiten hihallisia jos on vaan puhtaina. sitä ei vauva saa niin helposti rytättyä kasaan myttyyn. Kannattaa kokeiluttaa! Oon noita itsekin myös kaverien vauvoille ommellut.

   Poista
  3. Nää on varmaan niin makuasioita, mut toki sellainen hihallinen pitää varmasti paidat puhtaampina. ;) Täytyy joskus tehdä tuolla hihallisellakin ohjeella! Kiitos kun linkkasit. :)

   Poista