9. joulukuuta 2014

Rocky Road- suklaa


Tein itsenäisyyspäivänä Rocky Roadia, johon tumman suklaan sekaan nakkasin Cashew- pähkinöitä, paloiteltuja vaahtokarkkeja sekä palasiksi rouhittuja piparminttuisia karkkikeppejä.


Rocky Roadiin tarvitset: Tummaa suklaata, nokareen voita, sekä haluamiasi lisukkeita (itse laitoin vaahtokarkkeja, cashew- pähkinöitä sekä pieneksi rouhittuja piparminttutankoja, mutta voit laittaa myös muita pähkinöitä, muroja, keksinmuruja, rusinoita, kuivattuja hedelmiä, suklaapaloja, karkkirouheita yms.).

Tee näin: Paloittele suklaa ja sulata se varovasti yhdessä pienen voinokareen kanssa. Paloittele vaahtokarkit ja rouhi piparminttutangot (halutessasi voit rouhia myös pähkinöitä pienemmiksi, mutta itse käytin kokonaisia) palasiksi. Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla, ja levitä sen päälle ohut kerros suklaata. Ripottele suklaan päälle vaahtokarkkeja, karkinmuruja ja pähkinöitä. Valuta päälle suklaata sen verran että lisukkeet peittyvät, ja ripottele päälle uusi kerros lisukkeita. Valuta sitten päälle vielä loput suklaasta. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin, ja leikkaa sitten Rocky Road palasiksi terävällä veitsellä.Niin nopeaa, hyvää ja helppoa. Rocky roadista tulee jokakerta vähän erilaista, kun vaihtelee suklaaseen sekoitettavia herkkuja. Aika makeaa tästä tuli, mutta mikäs sen parempaa. ;)


4 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Tämä voisikin olla kiva joulumuistaminen, jos laittaisi kauniiseen astiaan ja sellofaaniin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin oon joskus antanut tätä joululahjaksi juurikin noin. :)

   Poista
 2. Sulaako valmis Rocky Road suklaa huoneenlämmössä vai voiko pakata huoletta lahjapakettiin? Ajattelin vain käytännöllisyyttä jos täytyy säilytellä jääkaapissa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset itsetehdyt suklaat (eli kertaalleen sulatetut ja uudelleen jähmetetyt) kyllä sulaa herkemmin kuin kaupan suklaat, joten viileässä säilyttäminen olis suositeltavaa. Eli mielellään mahdollisimman pitkään ennen paketointia säilytys jääkaapissa tai viileäkaapissa. Itse oon antanut lahjaksi niin, että oon pakannut juurikin sellofaaniin tai läpinäkyvään rasiaan, niin siitähän näkee itsekin läpi että lahja on edelleen kasassa eikä ole sulanut ennen antamista. :)

   Poista