9. joulukuuta 2014

Metallista


Kerroinkin eilisessä postauksessa, että Lights On- projektin tuunatut valaisimet ovat nyt huudettavina Huuto.netissä täällä. Kuvia oman valaisimeni työvaiheista oon vilautellut täällä jo aiemminkin, mutta nyt ajattelin kertoa niistä sekä valmiista valaisimestani vähän tarkemmin. :)

Materiaalina käytin avaruuspeitettä, eli ohutta foliomaista lämpöpeitettä, jonka toinen puoli on kultainen ja toinen hopeinen. Valaisimeni ulkopuoli on kokonaan kultainen, mutta sisäpuolella näkyvät molemmat värit; päävärinä sillä puolen on kuitenkin hopea. Halusin tehdä jotain näyttävää, mutta silti yksinkertaista. Yksinkertaisuudesta voidaan varmaan olla montaa mieltä, kun lopputulos on kimaltava ja kultainen, mutta valitsemani materiaalin vuoksi halusin jättää valaisimen siluetin simppeliksi.

Tein valaisimen niin, että rypistin ensin avaruuspeitteen saadakseni pintaan elävyyttä. Sitten leikkasin sen leveiksi suikaleiksi, jotka punoin varjostimeen kehikon ympärille. Suikaleet pysyivät hyvin kiinni jo punomallakin, mutta käytin kiinnityksen varmistukseen vielä pikaliimaa.


Materiaalina avaruuspeite on hauskan näköistä siksi, että se näyttää painavalta, kuin metallilta, mutta onkin todella kevyttä. Valaisimeni ei siis paina juuri mitään. Lisäksi valon ollessa päällä, se kuultaa kauniisti läpi niistä kohdin, joissa peitettä on ohuemmin, mikä luo valaisimeen kivan efektin.

Olisi hauska tietää, mihin tämäkin valaisin lopulta päätyy. :) Toivottavasti se pääsee jonkun kattoon ilostuttamaan ja valoa tuomaan, eikä jää keräämään pölyä kenenkään varastoon.

Tämä, ja 26 muuta valaisinta odottavat ostajiaan. Oli ihana tehdä hyvää näin kivalla tavalla!


#lightson2014 #eiorjuudelle #lightsonprojekti #valo

4 kommenttia:

  1. Tää on niin kaunis. Hopeisena olisin huutamassa kilpaa, nyt toivon todellakin tämän päätyvän käyttöön johonkin sille sopivaan tilaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eila! Mietinkin että kumman puolen laittaisin päälle, ja päädyin sitten kultaiseen.. :)

      Poista