19. helmikuuta 2015

Tuubihuivi 100 % villaa


Mun tammikuun isoin käsityöprojektini oli iso villahuivi itselleni, jota keskeneräisenä vilautinkin jo täällä. Nyt se on ollut valmiina jo parisen viikkoa, joten olis varmaan aika esitellä se jo täälläkin. Sen verran se on vielä kesken, että tarkoitus olisi viimeistellä look vielä ompelemalla reunaan nahkainen label, mutta enpä oo saanut vielä aikaiseksi. Tai oikeastaan se on kiinni siitä etten osaa päättää että laitanko konjakinruskean labelin vai mustan, eikö oo aika naurettava dilemma. :D Kumman te laittaisitte?Huivi on kokonaan helmineuletta, joten se näyttää molemmilta puolilta samalta. Neuloin huivista 35 cm leveän ja 144 cm pitkän, ja lopuksi ompelin huivin päistään yhteen tuubiksi. Tällä mitalla huivi menee kaulan ympäri kahdesti, joten se on todella muhkea, ja sitä myötä myös todella lämmin. :)Puikkoina nelosen pitkät puikot, ja lanka on 100 % villaa olevaa Dropsin Karismaa. Huiville tuli painoa 370 g, ja lankaa kului seitsemän ja puoli kerää. Kun yksi kerä maksoi 2,5 €, tuli huiville materiaalikustannuksia alle kaksikymppiä... ei paha 100 % villahuivista vai mitä? :D Toki tunteja tämän tikutteluun kului lukemattomia, mutta puhtaasti materiaalikulujen valossa kannatti tehdä itse eikä ostaa valmiina. Niin, ja enhän mistään olis valmiina saanutkaan juuri tällaista. :)

Yritän saada viikonloppuna otettua tästä kuvat vielä kaulassakin, sillä eihän se näin tuolin kanssa kuvattuna näytä yhtään miltään, eikä todellinen muhkeuskaan tule ilmi. :)

Niin se vaan on, että kun itse tekee niin saa juuri sellaista kuin haluaa!


14 kommenttia:

 1. Ihanan värinen huivi! Vaikka yleensä tykkäänkin enemmän konjakinruskeasta niin tähän huiviin laittaisin mustan labelin.
  Ps. Sinut on haastettu: http://lankatarina.blogspot.fi/2015/02/ilahduta-bloggaajakaveria.html.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ahaa, täytyypä tulla kurkkaamaan mistä on kyse... :)

   Poista
 2. Onpas kiva! Varmasti lämmittää talvipakkasilla mukavasti :)

  VastaaPoista
 3. Todella nätti! Mä laittaisin musta labelin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Joo kyllä mäkin enemmän oon sen mustan kannalla :)

   Poista
 4. Mustan merkin minäkin laittaisin. Hieno on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Joo ehkä se musta sopii tämän värin kanssa paremmin, kiitos mielipiteestä!

   Poista
 5. Komppaan muita kommentoijia, eli mustaa kannatan! Ihanan pirtsakan värinen huivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo mustan kannalle alan itsekin kallistua... :)

   Poista
 6. Kylläpä siinä on ollut tikuttamista! Mutta yksinkertainen on kaunista, ja värikin on ihana :). Myös minulta ääni mustalle merkille, paitsi jos aiot käyttää paljon ruskeita asusteita tämän huivin kaverina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Maikki! :) Joo halusin pitää mallin yksinkertaisena, niin se kestää ehkä paremmin aikaakin enkä kyllästy heti. :)

   Mustaan merkkiin alan itsekin kallistua, mutta juuri tuosta mainitsemastasi syystä sitä ruskeaakin pohdin... mun eniten käytössä olevat talvikengät kun on konjakinruskeat. Mutta kyllä se musta merkki sopii silti senkin kanssa. :) Ja aika vähänhän se pieni nahkalabel kokonaisuudesta käytössä erottuu kuitenkaan.

   Poista
 7. Mikä on label? Onko se kanttaus? Sitten olen mustan kannalla. Kaunis huivi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kanttaus, vaan tuotemerkki tai pieni lappu. :) Ihan sellainen muutaman sentin kokoinen nahkainen merkki olis tarkoitus ommella yhteen kohtaan. Ja kiitoksia!

   Poista