21. helmikuuta 2015

What a Week!


Takana on melkoinen viikko, paljon tapahtumaa ja paljon asioita mielen päällä. Sanotaanko niin, että viikonloppu tuli enemmän kuin tarpeeseen!


Kuvien suklaarasiaan liittyen, oon huomannut että erittäin pahasta laktoosi-intoleranssistani huolimatta pystyn syömään joitakin ulkomaalaisia suklaita ilman oireita, kun suomalaiseen suklaapalaankaan en uskaltaisi koskea ilman laktaasientsyymipilleriä... ilmeisesti maidossa tai sen prosessoinnissa on eroja? Oon vaan niin vahvasti suomalaisen ruuan kannattaja, että mielelläni ostaisin aina suomalaista, mutta toki suklaan kanssa voin tehdä poikkeuksen. ;) Varsinkin, jos löydän suklaata jota pystyn syömään muutaman palan silloin tällöin ilman laktaasipillereitä tai vatsanväänteitä. :) Suklaa nimittäin on herkkujen kunkku, ja nimenomaan maitosuklaa. Onko lukijoiden joukossa laktoosi-intolerantikkoja? Ootteko huomanneet samaa ulkomaalaisten maitotuotteiden kanssa?


8 kommenttia:

 1. Mä pystyn myös laktoosin-intolerantikkona syömään maitotuotteita tiettyyn rajaan asti ulkomailla. Maitoa en edelleenkään juo, mutta esim. jäätelö kohtuullisina määrinä menee kyllä. Ja hyvä niin, kun Alankomaissa ei laktoosittomia tuotteita juuri ole, enkä haluan muuton jälkeen ihan kaikista maitotuotteista luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä siis että vähän pystyt jotain maitotuotteita syömään. :) Ulkomailla lomaillessa mullakin on eniten ongelmia syömisen kanssa, kun laktoosittomia tuotteita ei välttämättä oo tarjolla, mutta ainakin edellisellä reissullamme Budapestissa pystyin myös syömään ilman ongelmia esimerkiksi vähän jäätelöä. :) Vaikka Suomessa en todellakaan ottaisi lusikallistakaan.

   Poista
 2. Hienoa, että olet vahvasti Suomalaisen ruuan kannattaja! :) Suklaan ymmärtää, että siinä voi tehdä joskus poikkeuksia ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo maatilalla kasvaneena suosin aina suomalaista. :) Maitotuotteista suklaata ja jäätelöä oon kotimaassa ostanut ulkomaistakin, mutta muuten pyrin valitsemaan aina suomalaista. Suomalainen ruoka on puhdasta, ja haluan myös omilla ostovalinnoillani tukea suomalaisia ruuan tuottajia.

   Poista
 3. Minulla se on ihme kyllä just toisinpäin. Fazeria voi kulua 50 g ihan noin vaan, enkä huomaa mitään. Saksalaista suklaata samaa määrää en kokeile enään ilman pillereitä... mahtaisiko johtua siintä, että asun saksassa? eilen ihmettelin oireita, ja sitten muistu mieleen ne suklaakeksit :-)
  saksassa on laktoosittomat tuotteet lisääntynyt ihan viimeisen vuoden aikana.
  onneksi mulla on lievä tapaus, näin kaikki juustot, jugurtit ja rahkat (eli kaikki missä on bakteereita) käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Voikohan sillä olla merkitystä mihin oma elimistö on tottunut?? En tiedä. Mä puolestani en pysty syömään edes lääkkeitä joissa on laktoosia, ilman tuskallisia oireita, joten joudun olemaan todella tarkka laktoosin kanssa. Nuo laktaasipillerit on kyllä pelastus, niin esimerkiksi kyläpaikoissa pystyn ottamaan vähän jotain tarjottavaa vaikka ei olisikaan laktoositonta. :) Saksalaista suklaata mäkään en ole tainnut kyllä testata, paitsi viime pääsiäisenä Lidlin maitosuklaamunia joista tuli kaameat vatsanväänteet... Täytyy jatkaa tutkimista, mutta ainakin tuota kuan Belgialaista suklaata uskalsin ottaa pari konvehtia. :)

   Poista
 4. Laktoosi-intoleranssi on kyllä niin meidän suomalaisten ongelma. :D Moni laktoositon kaveri sanoo, että esim. ben&jerrys jätski menee aivan täysin, mutta yritäpä koskea valion tai ingmannin jätskeihin... Ilmeisesti siis prosessoinnista johtuvaa tämä. Itellä on kans alkanut tulla vatsanväänteitä maidosta ja maitotuotteista. Mä suosin ite kans suomalaista, mutta ben&jerry's jätskien kohdalla teen poikkeuksen ettei ihan tarvii siitä herkusta laktoosittomuuden takia luopua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ben&Jerryn jäätelöt on kyllä aivan omaa luokkaansa, niin täydellistä jäätelöä! Mulla on ollut nyt pari vuotta täysin laktoositon ruokavalio, enkä sen aikana oo uskaltanut vielä kunnolla Ben&Jerryä kokeilla, paitsi ihan muutamaa lusikallista laktaasientsyymin kera. Mutta koska se on mun vanhaa lemppariani, niin täytyypä uskaltautua joskus kotioloissa kokeilemaan, josko kestäisi syödä sitä ilman laktaasipillereitä... :) Kiitos siis vinkistä, ja pidetään sormet ristissä että pystyisin sitä syömään.

   Poista