1. heinäkuuta 2015

Pionit jotka eivät ikinä auenneet

 
Ostin melkein kaksi viikkoa sitten marketista kolmella eurolla kimpun Pioneja, ja puolentoista viikon jäljiltä nakkasin ne lopulta roskikseen. Ne eivät vaan ikinä auenneet.Minä leikkasin varsiin uudet imupinnat, lisäsin veteen kukkaravinnetta, huolehdin valosta, hoivasin ja odotin. Mitään ei tapahtunut. Meni ensimmäinen viikko, ja nuput oli ihan saman näköiset kuin ostettaessa. Tuli toinen viikko, lehtiä alkoi nuukahtaa ja nuput alkoi nahistua. Tuli pettymys, kun ne eivät ikinä auenneet upeiksi kukiksi. Rahan menetys ei ollut iso, mutta harmitti silti. Onko teille ikinä käynyt näin? Mistähän ihmeestä tuo mahtoi johtua? 

10 kommenttia:

 1. Moikka! Mä ostin tänä keväänä pioneja ja kauppias neuvoi seuraavaa: pionien kukissa on jotain, jota hän kutsui pioniliimaksi, mikä saattaa estää nuppujen aukeamisen. Hån sanoi että jos vaikuttaa siltä että omat kukat kärsivät tästä, niitä kannattaisi huuhtoa kuuman veden alla ja asian pitäisi korjaantua.

  Harmi ettei tää nyt ehdi auttaa sua, mutta ensi kerralla sitten! (Plus kannattaa tarkistaa että annoin oikean neuvon) Kivaa kesää, luen joka postauksen ja seuraan instassakin mutta kommentoin valitettavan harvoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos vinkistä, tuo olikin mulle ihan uusi juttu. Aiemminkin oon pioneja ostanut, mutta tää oli ensimmäinen kerta kun ne jäi aukeamatta. Täytyy muistaa tää vinkki ensi kerralla! :)

   Ja tosi kiva kuulla että seurailet, ja kiva myös kun kommentoit. :) Ihanaa kesää sullekin!

   Poista
 2. Minä ostin kans ja laitan ne aina lämpimään veteen, kun vaihda/lisään vettä ja ovat auenneet.
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin tein itsekin, mutta ei vaan auenneet. :/ Vissiin kyseessä oli tuo edellisen kommentoijan kommentoima pioniliima, josta en ollutkaan aiemmin kuullut.

   Haluan kyllä pioneja maljakkooni edes kerran tänä kesänäkin, joten täytyy kokeilla uudestaan! :) Eipä ole aiemmin ollut tällaista ongelmaa, et kukat ei aukeaisi ollenkaan...

   Poista
 3. Otsikko kuulostaa hirveän surulliselta, melkeen voisi olla jonkun dekkarin nimi :D ja kuulostaa myös hiukan siltä että kolmen euron hinnalle löytyi selitys, ehkä kaupassa on jo huomattu että näitä ei ainakaan helposti aukeamaan saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hirveän surullista tää olikin! :D Piätiskö kirjottaakin tästä dekkari, nimi ois ainakin jo valmiina? :D

   Joo voihan se olla et olivat huomanneetkin jo kaupassa et jotain vikaa on... Vaikka yleensä tuolta marketista ostaessa leikkokukat on olleet kyllä laadukkaita.

   Poista
 4. Oon samaa mieltä ylemmän kommentoijan kanssa, otsikon osaan niin hyvin kuvitella vaikka dekkarin nimenä! :-D
  http://jenicaaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ois kyllä ihan hyvä nimi dekkarille kieltämättä! Saa käyttää jos aikoo ryhtyä dekkarinkirjoituspuuhiin. :D

   Poista
 5. Harmi että kukat jäävät aukeamatta! Itsekin oon kuullut tuon kasteluvinkin. Olen myös jotain lukenut että pionin nuppuja voi varovasti hieroa käsissä jolloin ne pääsevät paremmin aukeamaan. Jotenkin tuntuu että tuo kasteluvinkki on kukkien kannalta hieman turvallisempi kokeilla...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo jotenkin kukkien hierominen kuulostaa vähän hassulta... :D Ja siltä et käsiin jää vaan terälehdet! Kasteluvinkki siis seuraavaa kertaa varten korvan taakse. :)

   Poista