7. heinäkuuta 2015

Raparperi-toscapiirakka


Viikko sitten esittelin täällä blogissa kuvia leipomastani raparperi-marenkipiiraasta, ja kyselin vinkkejä raparperin käyttöön, kun jääkaapissa odotteli vielä pari vartta. Kiitos siis sille lukijalle, joka vinkkasi raparperitoscapiirakasta, sillä siitä tuli todella hyvää! :)

Tein tätä raparperi-toscapiirakkaa viikonlopun vieraille, ja tää oli kyllä mun makuuni vieläkin parempaa kuin se aiemmin tekemäni raparperi-marenkipiirakka. Vähän enemmänkin olisi raparperia saanut tässä piiraassa olla, mutta mulla oli vaan kaksi vartta (kylläkin tosi isoja varsia) joten niillä mentiin. Ohje piirakkaan on täältä, mutta vähän sitä kevensin käyttämällä nesteenä maitoa kerman sijasta, ja erinomaista tuli niinkin.

Tää resepti täytyy laittaa jemmaan, sillä tätä teen taatusti toistekin. Ei mitään laihdutussafkaa, mutta tänä kesänä ei oo paljon rantakelejäkään ollut joten ei stressiä rantakunnosta. ;)

7 kommenttia:

 1. OI nams kuulostaa herkulliselta! Ehdottomasti pääsee viikonloppuna leipomuskokeiluun kun noita raparperin varsia on taas tuonne penkkiin kasvanut kivasti ! :)

  Ja taidanpa itsekin keventää maidolla, vaikka kuten itsekin totesit ei meitä liiaksi ole rantakeleillä hellitty :/ ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oispa mullakin raparperipenkki. :) Tää on kyllä kokeilemisen arvoinen piirakka!

   Ei tosiaan oo vielä juuri ollut rantakelejä, mutta toivottavasti niitä vielä tulee!

   Poista
 2. No minähän se syyllinen olen :) Käytin kans maitoa kerman sijaan ja silloin sattui loppumaan vehnäjauhotkin, joten käytin osittain gluteenittomia jauhoja.. Onkohan ne kevyempiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos vaan vinkistä, oli hyvää! :) Riippuu varmaan vähän et mitä viljoja ne oli, mut eikös valkoiset vehnäjauhot oo niitä parjatuimpia joten oli se varmaan ainakin vähän terveellisempi vaihto! :)

   Poista
 3. Tämän täytyy olla hyvää. Pakko päästä kokeilemaan. Onneksi on penkissä vielä raparperejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! Jos tykkäät raparperista ja makeasta niin tällä ei voi mennä vikaan. :)

   Poista
  2. Sitä minäkin vähän ajattelin. :D

   Poista