7. tammikuuta 2016

Itsetehtyä joulupakettiin - Vauvan peitto


Aloitetaanpa vihdoin itse tekemieni joululahjojen esittely, joista ensimmäisenä vuoroon pääsee pienimmäisen pakettiin ompelemani peitto. Kaksikuukautinen vauva ei vielä osaa leluja kaivata, joten päätettiin panostaa joululahjan suhteen lähinnä käytännöllisyyteen. Ompelin siis pienelle peiton, joka lämmittäisi niin vaunuissa kuin lattiallakin köllöttelijää.
Päällipuolen kangas on Marimekon Räsymatto- puuvillaa, ja toisena puolena on harmaa fleece. Esipesin molemmat kankaat 60 asteessa ennen ompelua, joten jatkossakin peitto kestää 60 asteen pesua.

Marimekon kangas oli vähän murheenkryyni pesun jälkeen, kun kuvio ja lankasuora eivät kohdanneetkaan. Koska kangas oli kuitenkin esipesty, uskalsin suoristaa sen kuvion mukaan. Aika paljon kuitenkin heitti, kun molemmista reunoista jouduin leikkaamaan leveimmältä kohdalta jopa viiden sentin kaitaleen pois, että sain kuvioraidat kulkemaan suoraan. Aiottu 70 sentin leveys kapeni lopulta valmiissa peitossa 61 cm leveäksi tuon suoristamisen seurauksena, mutta ihan riittävä tuokin leveys lienee pienelle vauvalle. Valmiin peiton koko oli siis 61 cm x 95 cm.

Tikkasin peiton vain ympäriinsä noin sentin päästä reunoista, sillä ainakin aiemmat tekemäni vastaavat peitot ovat kestäneet hyvin pesua ja pitoa ilman isompaa tikkausta. :)

6 kommenttia:

 1. Todella kaunis peitto! Ihanaa että on ajateltu käytettävyyttä, tuo Marimekon kangas on kyllä kaunis :) Mahtaa vielä tuosta keltaisesta väristä olla paljon iloa pienelle kun oppii mahalleen kääntymään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Lemmi! :) Mäkin tykkään hirveästi tästä Marimekon kuosista, ja itseasiassa kangasta jäi yli niin että aion tehdä tästä peiton jossain vaiheessa omallekin tulevalle pienelle. :) Ja tuo keltainen on kyllä ihanan pirtsakka!

   Poista
 2. Kaunis lahjapeitto! Se on kyllä harvinaisen ärsyttävää, kun laadukkaassa (!) kankaassa on kuvio painettu miten sattuu... Miulla on samanlainen kokemus marimekon paraati-kankaasta, se on vielä sellasta super-raidallista joten ompelu oli enemmän kuin inhottavaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo to-del-la ärsyttävää! Oon huomannut ettei se oo valmistajasta kiinni, vaan painojälki saattaa heittää yhtä paljon halvemmassa ja laadukkaammassa kankaassa... :/ Tääkin ärsytti tosi paljon kun oli todella kieroon painettu. Tän kuosin raidat ei itsessäänkään oo viivasuorat vaan nuo kuviot vähän mutkittelee, mutta jos olisin leikannut lankasuoraan niin olis ollut ihan kamalan näköinen. :(

   Poista