24. tammikuuta 2016

Vihdoinkin se on täällä


Sain nyt viikonloppuna paljon odottamani tekstiviestin, kun puhelin piippasi Matkahuoltoon saapuneesta noudettavasta paketista. Äitiyspakkaus oli siis viimeinkin saapunut!
Laitoin äitiysavustushakemukseni Kelalle jo ennen joulua, ja koska hakemuksen arvioiduksi käsittelyajaksi Kelalta ilmoitettiin kahdesta kolmeen viikkoon, tuntui reilut viisi viikkoa pitkältä ajalta odottaa. Olin toki katsastanut netistä tämän vuoden pakkauksen sisällön jo tarkoin, mutta silti - onhan se ihan eri asia päästä vihdoin hypistelemään itse niitä pieniä vaatteita ja pesemään ne sitten valmiiksi odottamaan käyttäjäänsä. :)
Saatiin siis vuoden 2015 pakkaus, koska uusi pakkaus tulee jakoon aina vasta keväämmällä, todennäköisesti aikaisintaan joskus huhtikuussa (eli siinä vaiheessa kun vuoden 2015 pakkaukset on jaettu ensin loppuun). Eipä sillä sinänsä väliä, ja tykkään kyllä tästä vuoden 2015 pakkauksesta kovasti. :) Musta tässä on kauniit, neutraalit värit olematta silti tylsät, sillä mukana on onneksi kirkkaampaakin väriäkin!

Kokonaisuudessaan pakkaus näyttää siis tältä:


 Kuva: Annika Söderblom © Kela 

Meille oli alusta asti selvää että otetaan äitiysavustus pakkauksena. Minusta tämä suomalainen äitiyspakkaus on niin upea juttu jo ajatuksenakin, ja pakkauskin on todella runsas. Ja toki näin esikoistaan odottavina kun mitään ei valmiina ole niin kaikki myös tulee tarpeeseen. Musta on hassua kun niin usein törmää rajuihinkin arvosteluihin äitiyspakkauksen kuoseista, väreistä ja tuotteista - tämä kaikki kun saadaan kuitenkin ilmaiseksi. Ja muutenkin, tämänkin vuoden pakkausta (kuten lähes joka vuoden pakkausta) on arvosteltu poikamaiseksi, mutta musta tässä on tosi neutraalit värit. En itse koe vaikkapa turkoosia, mintunvihreää tai limeä poikien väreiksi, tai vaikkapa keltaista tai punaista tyttöjen väreiksi, vaan mun mielestä kaikki raikkaat ja reippaat värit sopii molemmille. Paljon on kiinni myös siitä miten vaatteita yhdistelee keskenään. :) Meidän lapsi tulee ainakin käyttämään niin punaista kuin sinistäkin, oli sitten tyttö tai poika.

Oon seurannut mielenkiinnolla äitiyspakkausten värejä ja kuoseja edellisinäkin vuosina vaikkei aihe ole itseäni henkilökohtaisesti koskettanutkaan, mutta vaatealan ammattilaisena aihe on kuitenkin kiinnostanut, se kun herättää aina uuden pakkauksen julkistusvaiheessa paljon keskustelua medioissakin. Tämän vuoden pakkaus onkin mun makuuni onnistuneempi kuin muutaman aiemman vuoden pakkaus, väritkin uskoakseni miellyttävät entistä paremmin useampia vanhempia. Olisi tietysti sula mahdottomuus kasata pakkaus josta kaikki tykkäisivät, mutta tänä vuonna mukana on mielestäni aiempaa enemmän "sukupuolineutraaleja" (hassua käyttää tuota sanaa vauvanvaatteiden ja tarvikkeiden väreissä, mutta kuitenkin - tiedätte varmaan mitä tarkoitan) värejä ja kuoseja, mun silmääni tämä pakkaus ei ole esimerkiksi niin poikamainen kuin jotkut aiempien vuosien pakkauksista. Muutenkin tämä uusin pakkaus on värimaailmaltaan mun silmääni aiempia raikkaampi ja reippaampi. Tykkään. :) Olisin takuulla käyttänyt siis niitä aiempienkin vuosien pakkausten vaatteita vauvalla sukupuolesta riippumatta, mutta nyt on värimaailma vielä aiempia parempi.

Kaikki äitiyspakkauksen vaatteet päätyvät taatusti meillä käyttöön, mutta toki jotkut vaatteista ihastuttivat vielä toisia enemmän. Mun suosikkejani vaatteista näin ensi silmäyksellä olivat:
- Eläinkuosinen makuupussi, ihana!
- Ihana pilvikuosinen potkupuku
- Harmaa vanupuku
- Söpöt pupu-kuvioiset sukat + lapaset
- Luonnovalkoinen villasekoitehaalari
- Kietaisubodyt, sekä valkoiset että kauniin limenvihreäraidallinen
- Värikkäät housut; keltaiset, turkoosit ja limenvihreät - ihania!
- Toppahaalari, josta saa myös makuupussin. Mintunvihreä on raikas väri, joka sopii sekä tytölle että pojalle yhtä hyvin, hyvä värivalinta siis tällaiseen pakkauksen arvokkaampaan tuotteeseen.

Meidän onneksi nuo kaikki talvisemmat kamppeet onkin vähän reilumpaa kokoa, joten ovat toivottavasti sopivia sitten syksyllä kun näitä aletaan tarvitakin. Varmasti tulevat siis käyttöön ja tarpeeseen. :)

Nyt ajattelin laittaa pesukoneeseen ekan vauvanvaatekoneellisen pyörimään... :)


Mitäs olette mieltä pakkauksesta? Mitkä on teidän lemppareita?

8 kommenttia:

 1. Musta pakkaus on aina ollut enemmän poikamainen. Jotenkin oletetaan, että tyttövauvan vanhemmat pitävät lapsillaan just tuota virheää ja turkoosia, mutta sitten pakkauksessa ei ole koskaan esim rehellistä punaista joka sopii mielestäni paremmin kummallekin mitä vihreä ja turkoosi. Koskaan ei ole tainnut olla myöskääm vaaleanpunaista, vaikka ns.poikavärejä on. Ekalle otettiin kun oli poika, mutta tytöille en ottanut juurikin poikamaisten värien takia. Ekalle on hyvä ottaa kun saa kaikki makuupussit, kynsisakset jne mutta seuraaville olen ottanut rahana ja hommannut kirpparilta sillä rahalla mieluisia vaatteita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon siinä samaa mieltä että pakkaus on aina ollut enemmän poikamainen kuin tyttömäinen, varsinkin kun katsoo kokonaisuutena, mutta tämä uusin pakkaus on mielestäni silti varsin neutraali - kaikki vaatteet käy mielestäni hyvin sekä tytölle että pojalle. Vähiten neutraaleja itseasiassa tästä pakkauksesta on mielestäni nuo lilat jutut jotka näen tyttömäisempinä, mutta varsinaisia poikamaisia vaatteita tässä pakkauksessa ei mun mielestäni niinkään ole vaan loput on hyvinkin neutraaleja. :) Itse oon kyllä miettinyt ihan samaa että missä kirkas punainen, se kun käy loistavasti molemmille! Mutta sitä ei ehkä ole mukana taas siksi että punainen muuten värinä on aika voimakas ja jakaa rajusti mielipiteitä? Ehkä tällaiset vaaleammat värit on turvallisempia niin useimmat tykkää? Ja tuo rahavaihtoehto onkin hyvä jos on jo ennestään lapsia ettei tarvitse noita tarvikkeita ja muuta tuplana, saa sitten hankkia sellaista mitä vielä puuttuu - tai sitten niitä mieluisan värisiä vaatteita itse. :)

   Poista
 2. Itse olen saanut vuosien 2008,2010 ja 2014 pakkaukset. 2014 oli näistä suosikki. Orava-teema oli jotenkin hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin hyvä kokoelma äitiyspakkauksia. :) Ootko säästänyt vaatteita noista kaikista äitiyspakkauksista muistona?

   Poista
 3. Minullekin tuli tämä pakkaus, ja pidän siitä kovasti. Meille on tulossa poika, mutta mielestäni tässä pakkauksessa on hyvin onnistuttu luomaan joka sukupuolelle sopivaa väritystä. Pidän erityisen paljon leijonankeltaisista potkuhousuista ja valko-kelta-raidallisista vaatteista.

  Niistä turkooseista trikoohousuista muuten varoitus! Saattavat värjätä aika pahasti ensimmäisessä pesussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, kun näitä vaatteita katselee yksittäin niin hyvinkin molemmille sukupuolille sopii kaikki. :) Ainakin mun mielestäni, mutta en olekaan niitä tulevia äitejä jotka pukisi tyttölapsensa vain pinkkiin tai poikansa vain vaaleansiniseen. :)

   Joo noista turkooseista housuista olikin printattu pakkauksen mukaan varoitus että saattavat päästää väriä, täytyykin muistaa laittaa erikseen vaaleista väreistä ekaan pesuun! Toivottavasti eivät värjää sit enää myöhemmin.

   Poista
 4. Moikka! Löysin juuri blogiisi :)
  Meillä on myös tämä samainen pakkaus ja ollut sisävaatteita lukuunottamatta kovassa käytössä. Meidän tytölle nuo vaatteet eivät valitettavasti kokonsa puolesta ole olleet sopivia oikein missään vaiheessa, etenkin bodyt olleet pituudesta nafteja ja samalla malliltaan hurjan leveitä. Tietysti vauvat ovat erimallisia, että joillekin nämä vaatteet varmasti istuvat hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löysit tänne! :)

   Tuo on kyllä totta, että äitiyspakkauksen vaatteet tuntuvat aika reiluilta ja osa niistä näyttääkin aika leveiltä malliltaan. Kapoiselle vauvalle eivät siis varmasti istu, joten varmaan siinä tapauksessa jäävät kyllä käyttämättä tai vähälle käytölle. Saapa nähdä minkämallinen meidän vauva tulee olemaan, että miten käy vaatteiden kanssa... :)

   Poista