31. elokuuta 2016

Raitoja raitoja - sukkia Oulun veteraaneille
Oon viimeaikoina neulonut raitasukkia. Niitä on helppo neuloa raita silloin tällöin (tai tikutella puoli sukkaa iltamyöhällä ihan siinä hurmiossa, että vauva kerrankin nukahti järkevään aikaan ja ehdin ja jaksan vielä neuloa), ne on helppoja neuloa pienessä väsymyksessäkin kun ei tarvitse seurata mitään ohjeita, ja niihin saa mukavasti kulumaan jämälankoja. On myös tosi koukuttavaa kokeilla erilaisten lankojen yhdistelmiä ja erilevyisiä raitoja.

Nämä sukat on menossa Suomen satavuotisen itsenäisyyden juhlavuoden keräykseen, jossa tarkoituksena on vapaaehtoisten neulojien voimin neuloa sukat kaikille Suomen itsenäisyyttä puolustaneille Oulun veteraaneille. Lisätietoa keräyksestä löytyy täältä. Tällä keräyksellä ja sukkalahjoituksella halutaan osoittaa kiitosta, sekä samaa välittämistä kuin sota-aikana jolloin naiset lähettivät villasukkia rintamalle. Veteraaneille juhlavuoden kunniaksi kerätään sukkia useammissa ryhmissä, ja kuulun facebookissa myös valtakunnalliseen ryhmään jossa tarkoitus on neuloa kaikille veteraaneille samanlaiset juhlamallin sukat. Aion ottaa osaa myös siihen keräykseen, mutta aloitin neulomalla ensin muutamat sukat tähän Oulun keräykseen, koska sukkien väriä ja mallia ei ollut tässä keräyksessä rajattu. Oulun alueella tarvitaan enemmän naisten sukkia, joten tässä nyt viisin kappalein raitasukkia minun puikoiltani keräykseen.

Veteraaneille neulottavissa sukissa ohjeistuksena oli tehdä käytännöllisiä perussukkia, jotka on helppo laittaa jalkaan. Mutta toki väriä ja iloa saa silti sukissa olla! Siispä tein iloisia raitasukkia. :)


Nämä viisi paria on rakkaudella neulottu.

Jos keräykseen osallistuminen alkoi kiinnostaa, niin lisätietoja löytyy täältä. Ja kampanjaan voi halutessaan osallistua myös niin, että lahjoittaa lankaa jollekin joka neuloo, mikäli itse ei osaa tai ehdi neuloa. Villasukat Oulun veteraaneille 2017 - facebookryhmässä lankoja voi lahjoittaa niille, jotka mieluusti neulovat mutta joilla ei ole resursseja hankkia itse lankoja tätä varten. Toivottavasti neulojia ja neulomisintoa riittää niin pitkälle, että ensi vuonna jokainen Suomen itsenäisyyttä puolustanut veteraani saa juhlavuoden kunniaksi villasukkansa.

Mikä väriyhdistelmä miellyttää eniten teidän silmäänne näistä sukista? :) Mun suosikkini on ehkäpä nuo harmaapohjaiset siniraitaiset sukat, vaikka tykkään kyllä kaikista - raidat ovat aina niin raikkaita. :) 

4 kommenttia: