31. lokakuuta 2016

Pisarapeitto murulle


Tämä peitto on rakkaudella neulottu. Ja vihdoin se on valmis.

Aloitin neulomaan tätä viimeisellä raskauskolmanneksella tammikuussa vauvaa varten, ja sain sen valmiiksi lokakuun alussa. Neuloin tätä kun vauva potki mahassa, kun odotin äitiyslomani alkua, ja kun pieni käärö tuhisi sitten vieressä kehdossa. Neuloin muutaman silmukan kun vauva oli päikkäreillä, ja pari kerrosta illalla kun vauva oli viimein nukahtanut yöunille. Raskausajalta tähän peittoon on neulottu monta haavetta, unelmaa ja toivetta, pohdintoja siitä millainen tyyppi tämän peiton alla tulee nukkumaan, ja miten me tätä peittoa sitten käytetään. On tähän peittoon neulottu pelkoja, huolia ja murheitakin kun raskausaikana jouduttiin ramppaamaan ylimääräisissä ultrissa. Nyt me jo tiedetäänkin, että tämän peiton alla tulee nukkumaan veikeä ja nauravainen pieni pellavapää, jolla on äidin silmät ja isän hymykuopat.

Toki välissä oon neulonut vaikka ja mitä muutakin, mutta tää on edennyt sit aina muutaman kerroksen jossain välissä. Tämän neulominen alkoi välillä  jo kyllästyttää, ja tämä makasi kesän aikana pitkään odottamassa inspistä ennenkuin sain jatkettua. Nopeaa tämän neulominen ei siis ollut, mutta kannatti ehdottomasti! Nyt on ihana, lämmin peitto vauvalle rattaisiin lämmikkeeksi tai vaikka köllöttelypeitoksi.

Peitto on kaksipuoleista kirjoneuletta eli onteloneulosta, ja ohje on Novitalta täältä. Lankana käytin pelkästään Novita Nallea, ja lankaa kului yhteensä 450 g, ja peitolla on kokoa suunnilleen 65 x 90 cm. Ohjeesta poiketen virkkasin vielä lopuksi harmaalla yhden kerroksen peiton ympäri, se mielestäni siisti vielä reunat kivasti.Tästä tuli kyllä ihana, yks kivoimpia juttuja joita oon neulonut!


26 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Onko tuollaista onteloneuletta vaikea kutoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) Ei ole vaikeaa kunhan hoksaa idean miten lankoja pidetään ja miten neulotaan, sit se sujuu ihan helposti, mutta on toki tuplasti aikaavievempää kuin tavallinen neulominen :)

   Poista
 2. Upea peitto ja suloinen vauva.

  VastaaPoista
 3. Kivat värit, söpö ja tyylikäs yhtä aikaa!

  VastaaPoista
 4. Todella ihana!

  Luulin ensin, että tää on joku viimeisin design peitto joltain suomalaiselta lastenvaatefirmalta tms. :) Ei aina tule mieleen, että jotkut oikeasti osaa itse tehdä tuollaisia <3 :D

  VastaaPoista
 5. Niin kaunis peitto, aivan ihastuttava! Jäänkin ehdottomasti seuraamaan blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kovasti, ja tervetuloa seuraamaan! :)

   Poista
 6. Ihana peitto, on kyllä varmaan kaiken sen ajan arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Tää on kyllä sellainen peitto jonka taatusti säästän pojalle muistoksikin jos tää vaan käytössä niin pitkään kestää :)

   Poista
 7. Upea!! Ei voi kuin ihailla. Ja ihana pikkuinen ❤

  VastaaPoista
 8. Peitto on todella kaunis ja käsialasi todella tasainen, itsekkin mallia vilkuillut sillä silmällä, ehkä joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Joo tää on kyllä kaunis malli, eikun tekemäöän vain! :)

   Poista
 9. Voi iiiks! Miten ihana peitto se onkaan, varmasti kaiken vaivan arvoinen :) Ohje kuulostaa todella vaikealta itselleni,mutta ehkäpä vielä joskus innostun ja kokeilen.
  Ellen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Ei tämä loppupeleissä vaikea ole, kunhan hoksaa tuon tekniikan niin loppu sujuu helposti. :) Kokeilemaan vain!

   Poista
 10. Vau! Tämä on kyllä niin hieno! Ehkä ehtisin tehdä tämmönen seraavalle vauvalle :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Tekemään vain, tää on ainakin lämmin kun on kaksinkertainen! :)

   Poista
 11. Peukutan, oli tosi kiva tehdäkin vai mitä? Itse kaksi pisarapeittoa tehneenä kiinnitin huomiota reunaosaan, jonka olit siistinyt virkkaamalla, hieno idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oli kiva neulottava! :) Ja kiitoksia, mustakin tuo virkkaaminen siisti tuon reunan kivasti kun en ainakaan neulomalla saanut siitä niin siistiä.

   Poista
 12. Löysin blogiisi kun etsiskelin vauva-aiheisia käsitöitä, ja on pakko sanoa, että sekä tämä ohje että blogisi ylipäätään nousivat suosikkieni joukkoon kertaheitolla! <3 Itselläni ei ole lapsia (vielä), mutta kaverini on saamassa esikoisensa kesällä, ja haluan tehdä tulokkaalle jotain kivaa. Tällainen peitto ainakin on pakko väkertää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla, tervetuloa seuraamaan! :) <3 Ja voi miten ihana lahja jos jaksat kaverisi esikoiselle tällaisen peiton tai jotain muuta käsityötä tehdä lahjaksi, sellaiset lahjat on taatusti niitä jotka säästetään muistona myöhemmäksikin.

   Poista