3. huhtikuuta 2017

Onnellinen pulla + muita herkkuja


Arvostelukappale kirjasta saatu kustantajalta 

Kirjallinen hyviksi havaittuja reseptejä ja reseptien lomassa yhdeksän suomalaisen eturivin kirjailijan kirjoittamaa tekstiä, joita voi lukea vaikka pullien paistumista odotellessa, eikö kuulosta hyvältä? :)

Sain arvostelukappaleen Onnellinen pulla -kirjasta, joka on hauska yhdistelmä reseptejä  ja eri kirjailijoiden kirjoittamia kertomuksia leipomisen maailmasta. Kirjalla tuetaan Naisten Pankin toimintaa, ja reseptit onkin koottu Naisten Pankin ystävien ja vapaaehtoisten lempiresepteistä. Kertomuksia kirjaan ovat puolestaan kirjoittaneet Tuomas Kyrö, Katja Kettu, Rosa Liksom, Kati Tervo, Matti Rönkä, Jukka Itkonen, Riina Katajavuori, Tommi Melender ja Hannu Väisänen.

Kirjan toimittaneet Reetta Meriläinen ja Johanna Pentikäinen kirjoittavat kirjan esipuheessa, että harva asia herättää yhtä riemukkaita tunteita kuin vastapaistetun leivän tai pullan tuoksu. Oon täysin samaa mieltä! :) Lapsenakin riemu repesi jos koulusta kotiin tullessa jo ovelle tuoksui tuore pulla tai sämpylät; kyllä lähti ulkovaatteet päältä vikkelään ja askeleet vei suorinta tietä keittiöön. Leivonnaiset juhlistaa tärkeät juhlat, ja toisaalta ne tuovat iloa myös arkeen. Pitkän työpäivän jälkeen on kiva kaivaa pakastimesta pala piirakkaa kahvin seuraksi, ja kyllähän kaikkia onnistumisia juhlistetaan kakkukahvein. Onnellinen pulla- kirjasta löytyy reseptejä niin arkeen kuin juhlaankin, suolaisista makeisiin. Monta tuttua perinteikästä leivonnaista, mutta myös paljon uusia tuttavuuksia mahtuu näihin kansiin. Vielä en ole ehtinyt mitään kirjasta leipomaan, mutta monta reseptiä oon jo merkannut itselleni muistiin kokeilua odottamaan. Kirjailijoiden teksteistäkin oon lukenut jo useamman, aloitin tietysti yhden lempikirjailijani Tuomas Kyrön tekstistä.

Kirjan tukema Naisten Pankki on vuonna 2007 perustettu suomalainen vapaaehtoisten verkosto, joka edistää naisten yrittäjyyttä, koulutusta ja toimeentuloa kehittyvissä maissa.

Kymmenittäin reseptejä ja yhdeksän kirjailijan kirjoittamaa tekstiä reseptien lomassa, varsin mielenkiintoinen ja uudenlainen teos siis! :)

2 kommenttia:

  1. Tämä kirja ois hyvä lahjanakin!Mä olen aina tykännyt leipoa pullaa,ja nyt vaan pitää tehdä itselle oma taikina gluteenittomana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ehdottomasti ois hyvä lahjaidea! :) Ja pulla on kyllä hyvää, nimenomaan itseleivottuna, ihan erilaista kuin kaupan pullat. :)

      Poista