4. kesäkuuta 2017

DIY- vinkki : Tuunaa marmoripurkit DC-fixillä


Tämä idea oli myös Kotiblogit- lehden jutussani keväällä, ja nyt voisin jakaa idean täälläkin kun lehtikään ei enää ole myynnissä.

Rakastan peltipurkkeja, ja niitä onkin kertynyt mulle melkoisesti vuosien saatossa. Ne on myös tosi käteviä kaiken pienen käsityötarvikkeiston säilytykseen, joten siksikin niitä on tullut keräiltyä.

Osa purkeista on niin hienoja, etten tosiaankaan menisi päällystämään niitä millään - niissä se kuviointi on nimenomaan se juttu. Mutta toisaalta en tykkää sekavan näköisestä yleisilmeestä kun purkit on esillä, joten hyllyssä esillä olevat askartelu- ja käsityötarvikepurkkini tarvitsivat pientä ilmeen freesausta. DC-fixiä pintaan ja tadaa- purkit sopii taas sisustukseen. :D
Tarvitset:
- Tuunattavat peltipurkit
- Sakset
- DC-fix -kalvoa marmorikuosilla

Tee näin: 
- Mittaa purkin avulla sopivan kokoinen pala DC-fix -kalvosta, puhdista purkin pinta ja kiinnitä DC-fix - kalvo purkkiin. Painele ilmakuplat huolellisesti pois, jotta lopputuloksesta tulee siisti. Kantta päällystäessä kulmiin kannattaa tehdä viillot, jotta kulmat saa taitettua siististi.Ootteko te DC-fixanneet mitään? Mulla on pyörinyt mielessä yksi vähän isompi DC-fix - tuunaus, mutta sitä täytyy vielä vähän makustella sillä pelottaa että entä jos se meniskin pieleen... :D

4 kommenttia:

 1. Tytär on tuunaillut, mutta minä en. On tuo marmorikuvio nätti.

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea, DC-fixistä on näköjään kaikkeen! :) Itse olen DC-fixaillut vain sen verran, että suojasin tiskikaapin alakaappien ovien sisäpinnat läpinäkyvällä DC-fixillä (ne olivat aina tahraiset). Seuraavana projektina ajattelin laittaa nuhraantuneen keittiön pöydän kanteen valkoisen DC-fix -kalvon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo sun fixaus, helpottaa varmaan puhtaanapitoa :) DC-fix on kyllä kätevää moneen paikkaan!

   Poista