16. kesäkuuta 2017

Rakastan alkukesää koska


... Silloin tuntuu, että kaikki on vielä edessä. Pitkä, ihana kesä jolloin voi tehdä mitä vain.

... Ensimmäiset lämpimät illat ovat ihania. Kun voi istua omalla terassilla ilman takkia, ja fiilistellä alkavaa kesää.
... Valoisuus jaksaa hämmästyttää. Sisällä ei välttämättä tarvita valoja oikeastaan mihinkään vuorokauden aikaan, ja aurinko paistaa niin illalla nukkumaan mennessä kuin aamulla herätessäkin. Ihanaa!

... Nurmikko paljaiden varpaiden alla pitkästä aikaa tuntuu niiiin mukavalta. On ihana piipahtaa pihalla hakemassa yrttejä ruokaan paljain varpain, tai kipaista hakemaan posti ilman kenkiä.

... Alkukesä täyttyy suunnitelmista. Mietitään mitä istutetaan pihalle, milloin aletaan leikata nurmikkoa, milloin onkaan kesäloma ja mitä silloin tehdään.... Lapsen kanssa ulkoilut helpottuu kertaheitolla kun tulee alkukesä ja lämpimät päivät. Ei enää haalareiden ja välikerrosten pukemista, vaan lippis päähän ja pihalle! Kenkiäkään ei oo pakko laittaa, ja ainut pohdinta koskee sitä, täytyykö laittaa päälle pitkähihaista vai voiko olla lyhythihaisilla. Ulkoiltua tulee useampaan kertaan päivän mittaan, kun ulkoilua ei edellä varttitunnin pukeutumisrumba, jonka jäljiltä lapsi on jo väsynyt ja itse hikinen ja tuskastunut.

... On ihana tutkia pihaa; onko syksyllä istutetut kukkasipulit nousseet ja kestikö pionit talven. On ihanaa tutkailla omenapuita ja huomata että niihin alkaa tulla vihreitä lehtiä, ja kiva riemuita ekoista auenneista tulppaaneista.

... Kesän eka irtojäätelö maistuu aina erityisen hyvältä!

... Alkukesästä kaikki säät tuntuu hyvältä. Vaikka ekoja oikeasti lämpimiä ilmoja ja kunnon kesää aina odottaakin, niin kyllä se alkukesän sadekin on kivempaa kuin kevätsade tai loppusyksyn räntäsade!

... Vuorokauteen tuntuu tulevan lisää tunteja valoisuuden lisääntyessä. Mä oon niitä ihmisiä joista talvella illalla kello kahdeksalta tuntuu että päivä on jo ohi, mutta kesällä samaan kellonaikaan tuntuu että tässähän ehtii vielä vaikka mitä!

... Oon ainakin itse paljon energisempi kesäaikaan. Talvella esimerkiksi yövalvomiset lapsen kanssa tuntui musta tuplasti raskaammilta kuin kesäöisin.

... Lämpimät kelit on alkukesällä yleensä sopivan lämpimiä. Mä tykkään enemmän +23 lämmöstä kuin +30 helteistä. On kiva kun on lämmin, mutta ei niin kuuma että niska on hiestä märkänä kun ottaa yhdenkin askeleen.


On tää alkukesä vaan ihana! Tykkään heinäkuusta ja elokuustakin, mutta on tässä juhannusta edeltävässä alkukesässä jotain ihan spesiaalia. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti