19. kesäkuuta 2017

100 päivää positiivisuutta

Yhteistyössä Calm&Sparkle
Onni lähtee itsestä. Niinhän sitä sanotaan, ja minusta se pitääkin hyvin pitkälti paikkansa. Toki on oman itsensä ulkopuolisia asioita joihin ei voi vaikuttaa, mutta suurimpaan osaan oman elämän asioista voi. Ja ainakin siihen voi vaikuttaa miten asioihin suhtautuu ja minkä verran asioille antaa elämässään painoarvoa, miten suhtautuu vaikkapa vastoinkäymisiin ja miten pääsee niistä yli.

Minä omaan ylipäätään aika valoisan ajattelutavan; löydän asioiden hyvät puolet ja keskityn niihin. Uskon nimittäin myös siihen vanhaan viisauteen, että positiivinen lisää positiivisuutta ja negatiivinen lisää negatiivisuutta.

Mua on myös aina kiinnostanut kaikenlainen itsetutkiskelu ja itsensä kehittäminen, ja tämä Happiness planner* on mahtava työkalu siihen. Myös kirjoittaminen on mulle mieluisa tapa selvitellä ja purkaa ajatuksiani, ja ilmaista tunteitani. Mä oon lapsuudessani ja nuoruudessani kirjoittanut täyteen päiväkirjan toisensa perään, ja myös hääjärjestelyistä sekä raskausajasta kirjoittelin eräänlaista päiväkirjaa itselleni muistoksi - vaikka muuten enää vuosikausiin en olekaan päiväkirjaa kirjoittanut. Happiness planner on tietynlainen päiväkirja, mutta sen sivut eivät olekaan tyhjiä, vaan ne sisältävät harjoituksia, kysymyksiä ja ohjeita.

Tämä kalenteri on päiväämätön 100 päivän kalenteri, ja tuotekuvauksen mukaan "100 päivää on täydellinen aika oppia uusi tapa, elämänmuutos tai asennemuutos. 100 päivää tarkoittaa 100 päivää positiivisuutta, mindfulnessia, kiitollisuutta ja itsekehittämistä." Harjoitukset ohjaavat siis ajattelemaan positiivisemmin ja olemaan onnellisempi. Kokeilemisen arvoista vai mitä? Jos johonkin, niin itseensä ja omaan onnellisuuteensa kannattaa kyllä satsata, sillä sehän on kaiken perusta.

Oon kuullut tästä Happiness plannerista niin paljon hyvää, että innolla tartun omaani ja aloitan matkan omiin ajatuksiini. :) Tämän täyttäminen tulee mulle muutenkin elämässä nyt aika hyvään saumaan; oon tosi onnellinen elämästäni tässä ja nyt, mutta samalla tulevaisuus on ihan auki - en tiedä mitä teen vuoden tai kolmen vuoden kuluttua. Ehkä sadan päivän jälkeen tiedän mihin suuntaan haluan mennä. :)

Yksinkertaisimmillaan kiitollisuuspäiväkirjaa voi kirjoittaa niin, että listaa vihkoon iltaisin aina kolme asiaa joista on kiitollinen. Jos kuitenkin vähän isompikin itsetutkiskelu kiinnostaa, kannattaa tutustua tähän Happiness Planneriin, sillä sen tehtävien avulla ajatuksissaan pääsee vähän vielä syvemmälle. Jos teillä ei ole kiitollisuuspäiväkirjaa, niin mitä jos ottaisitte ainakin 100 päivän haasteen itsenne kanssa, ja miettisitte iltaisin nukkumaan mennessä kolme asiaa joista olitte tänään kiitollisia? :) Ainakin on kiva nukahtaa hymy huulilla, ja ehkäpä elämässä alkaa huomata enemmän ja enemmän niitä mahtavia juttuja kun alkaa miettimään enemmän positiivisen kautta...? :)


Ootteko te kirjoittaneet kiitollisuuspäiväkirjaa? Jos olette, niin oletteko huomanneet sen vaikuttaneen positiivisesti itseenne ja ajatteluunne? :)


Ja pssst, vielä tällä viikolla on tulossa yksi Calm&Sparklen sponsoroima arvonta, jonka avainsanana on rentoutuminen... Kannattaa pysyä kuulolla. :)

* kalenteri saatu

4 kommenttia:

 1. Kaikille tekee varmaan hyvää miettiä, mistä on kiitollinen. Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että jos suuntaa tietoisesti ajatuksia hyviin asioihin, niitä alkaa myös huomaamaan enemmän, ja näin omaan onnellisuuteen voi jonkin verran vaikuttaa. Toisaalta se, miten (ikäviin) asioihin suhtautuu, miten vastoinkäymisistä selviää ja kuinka joustavasti muutokset pystyy ottamaan vastaan ja uusia asioita lähestymään, vaihtelee temperamentin mukaan. Temperamentti ei tietenkään määritä ihmistä ajattelevana olentona, mutta vaikuttaa mahdottomasti lähtökohtiin edellä mainituissa kysymyksissä. Jos haluaa ymmärtää itseään (ja muita) paremmin, suosittelen ehdottomasti Liisa Keltikangas-Järvisen kirjoja (esim. Temperamentti - ihmisen yksilöllisyys).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja kun keskittyy niihin positiivisiin asioihin negatiivisten sijaan, niin mielikin piristyy ja sitä myötä onnellisuus lisääntyy. :) Ja pikkuhiljaa oma ajattelutapa muokkautuu huomaamaankin tosiaan paremmin ne positiiviset asiat.

   Ja temperamentilla on toki myös osansa, sehän vaikuttaa kaikkeen. :) Mutta siltikin - huolimatta siitä millainen temperamentti on - mun mielestäni esimerkiksi asioihin suhtautumista voi opetella ja muokata, samoin vastoinkäymisistä selviämistä. Ja myös siihen voi vaikuttaa että minkä verran asioille antaa painoarvoa; antaako jonkun vastoinkäymisen hallita koko elämää tai vaikkapa pilata koko kesän, vai päättääkö löytää asioiden hyvät puolet ja keskittyä mieluummin niihin. Liisa Keltikangas-Järvinen onkin tuttu nimi, täytyy kyllä tutustua esimerkiksi tuohon mainitsemaasi kirjaan (sitten joskus kun on aikaa taas lukea... :D).

   Poista
 2. Näyttääpä kivalta, pitää itsekkin klikkailla ostoskoriin 🤗😍

  VastaaPoista