21. heinäkuuta 2017

Storytel - kirjahylly aina mukana


Sain buzzadorina testattavakseni Storytel- palvelun ilmaiseksi, ja olen testannut sitä nyt heinäkuun ajan. En ole aiemmin kuunnellut äänikirjoja tai lukenut e-kirjoja, vaikka muuten olenkin aina rakastanut lukemista, joten oli mielenkiintoista päästä testaamaan tällaista palvelua.


Lyhyesti kerrottuna Storytel on siis kirjojen streaming-palvelu, jonka kautta pystyy sekä kuuntelemaan äänikirjoja että lukemaan e-kirjoja älypuhelimella tai tabletilla, ja valikoima kattaa tuhansia kirjoja niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Palvelu on kuukausimaksullinen (16,99€/kk) ja kirjoja pystyy myös lataamaan omalle laitteelleen ja lukemaan siten myös offline-tilassa, esimerkiksi lentokoneessa.

Oon nyt Storytelin kautta sekä kuunnellut äänikirjaa, että lukenut e-kirjaa, ja onhan tää kätevää! En ole valmis luopumaan oikeista kirjoista, sillä onhan niissä ihan oma fiiliksensä, mutta näen kyllä e-kirjojen ja äänikirjojen mahdollisuudet paperisten kirjojen rinnalla. Jos olen jonottamassa vaikka terveyskeskuksessa tai joudun odottelemaan ruokaa yksin ravintolassa, niin odotusajan voi käyttää helposti hyödyksi lukemalla e-kirjaa puhelimesta, eikä tarvitse kuljetella kovakantisia kirjoja käsilaukussa mukana. Itse kuuntelin e-kirjaa myös bussimatkalla pojan nukkuessa rattaissa, ja tulipa e-kirjaa luettua myös aurinkoa ottaessa omalla terassilla. Yhtenä iltanakin nappasin kuulokkeet makuuhuoneessa korville, kun uni ei tullut - ja kuuntelin hetken äänikirjaa. Varsin arkisissa tilanteissa siis koen tällaisen palvelun käteväksi. Tän hetkinen kuukausihinta on kyllä mulle vähän turhan kallis, kun en montaa kirjaa kuukaudessa ehtisi kuuntelemaan/lukemaan, joten tällä kertaa tämä palvelu jää kyllä itselläni vain tähän kuukauden kokeiluun. Mutta jos oltaisiin lähdössä vaikkapa reissuun ulkomaille niin voisin tämän kyllä matkan ajaksi ottaa, säästäisi mukavasti tilaa matkalaukusta ja olisi silti mukana luettavaa niin paljon kuin ehtisi lukemaan. :)

Jos haluatte testata Storytelia ilmaiseksi 30 päivän ajan, niin tämän linkin kautta se onnistuu. :) 30 päivän ilmainen tilaus jatkuu automaattisesti tavallisena tilauksena (16,99€/kk), mutta halutessaan tilauksen pystyy katkaisemaan jo kokeilujakson aikana jolloin se ei maksa mitään. :)


Onko teille Storytel tai joku vastaava palvelu tuttu, ja missä tilanteissa sitä käytätte? Tai jos palvelu ei ole tuttu, niin missä tilanteissa voisitte kuvitella kuuntelevanne äänikirjoja tai lukevanne e-kirjoja? :)


4 kommenttia:

 1. Minä olen kokeillut kuukauden vastaavaa palvelua nimeltä Bookbeat. Olinmyös aluksi skeptinen ekorjojan suhteen, äänikirjoja olen lainannut kirjastosta ennenkin ja kuunnellut satunnaisesti. Kuuntelin äänikirjoja yksin autoillessani, kutimen kanssa kotisohvalla, pyykkekä viikatessani ym kotihommia tehdessäni ja joskus myös kävelylenkillä. Kokeilu osui sopivasti matkan ajaksi, joten lentomatkat sujuivat kätevästi kirjaa kuunnellen ja neuloen. Latasin matkalle kirjoja offlineen, ja oli reissussa tosi kätevä, kun ei tarvinnut miettiä että mikä kirja mukaan ja kuinka paljon ehtii lukea, että ottaako toisenkin kirjan... Mietin jopa, että maksaisinko kuukauden lisää, mutta jätin kuitenkin. Nyt taidan tarttua tähän täkyyn ja kokella Storytelian kun on lomaa vielä kaksi viikkoa jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bookbeat on käsittääksei Storytelin kanssa samantyyppinen palvelu, vaikken sitä olekaan kokeillut. Ja juuri nuo luettelemasi tilanteet on niitä joissa itsekin kuuntelen/voisin kuvitella kuuntelevani äänikirjoja! :) Täähän tulikin sulle sit sopivasti, pääset testaamaan Storytelin heti perään niin voit vertailla että kumpi palvelu on toimivampi! :)

   Poista
 2. En ole koskaan kokeillut kyseistä palvelua. En muutenkaan lue e-kirjoja. Äänikirjoja olen kuunnellut joskus junassa matkustaessani. Perinteiset kirjat ovat kuitenkin parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo perinteiset kirjat on mullekin ykkösiä! Niistä en luovu :) Mut niiden rinnalle e-kirjat ja äänikirjat on kyllä kivoja.

   Poista