15. elokuuta 2017

Maalissa


Innostuin heti, kun kuulin kesällä Nokian neulomon tuovan kotimaiset neulokset kankaina myyntiin. Vaatteitahan näistä neuloksista on Nokialla tehty ennenkin, mutta nyt me kotiompelijatkin päästään käyttämään samoja kotimaisia neuloksia! Mahtava juttu. :)

Olin sen verran näitä neuloksia valmisvaatteissa hypistellyt kaupassa, että tiesin materiaalin olevan ainakin mukavan tuntuista, joten heti kankaiden tultua myyntiin tilasin itselleni pätkän kangasta Neuloskaupasta.Mua ihastutti tämä iso Maalissa- kuosi, koska kuvio on suurta ja abstraktia. Materiaali tässä neuloksessa on puuvilla-modaali-elastaani - sekoitetta, ja kangas on kyllä ihanan laskeutuvaa ja kevyttä. Oon ehtinyt jo pesemäänkin tämän tunikan useampaan kertaan ennen näiden kuvien ottamista, eikä kangas oo mennyt kyllä miksikään.

Tämän tunikan ompelin aika nopsaan ennen heinäkuun lomareissuamme, kun tarvitsin kipeästi vaatetta reissuun ja luvattuihin lämpimiin keleihin. Kaavana on Ommellisen mekko (SK 4/2017), johon lisäsin jälleen kerran kuminauhan helmaan. Tarkoitus oli jättää tähän kellottuva helma, mutta joten tämän kuosin kanssa siitä tuli itselleni yöpaitafiilis, joten lisäsin vielä kuminauhan.Kohdistuksia sai vähän miettiä ja pyöritellä, sillä tästä kankaasta saa ihan erinäköistä aikaan riippuen kuvien kohdistuksista. Itse halusin mustaa sekä pääntielle, että leveimpään kohtaani lantiolle, joten jouduin leikkaamaan vähän keskeltä kangasta saadakseni haluamani. :D Onneksi molempiin päihin jäi kangasta vielä sen verran, että niistä tekee kyllä jotain vielä pojalleni joten ei ne hukkaan mene.

Ootteko te kokeilleet vielä näitä Neulomon neuloksia? :)

6 kommenttia:

 1. Tulipas kiva! Ihana tää turkoosi-musta-combo. Mä tein mustavalkoisista. Just nää Maalissa-kuosit on tosi hauskoja, kun kuosi on niin eläväinen. Paitaa tehdessä joutui funtsaan tarkkaan, et miten kuvio jatkuu takana ja hihoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! :) Joo tää on kiva kuosi, kun lopputulos on aina vähän erilainen riippuen kohdistuksista. Ja kohdistuksia saa tosiaan kyllä funtsailla.

   Kivalta näytti sun mustavalkoinen myös, instassa sen näinkin!

   Poista
 2. Tosi kiva tunika! Minuakin kovasti houkutelleet nuo Neulomon kankaat, pitänee ensin saada hieman pienentyä kangasvarastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo tuo on ikuinen ongelma... Ihania kankaita tulee eteen enemmän kuin ehtii ommella. :D Nim. kangasvarasto pursuilee.

   Poista